• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica: U NBA sam ruki, još učim

Autor mondo.rs

"Imam iskustvo iz Evrope, ali ovde je igra skroz drugačija", objasnio je srpski internacionalac posle svoje najbolje večeri u NBA ligi.

U prvom meču nakon pobede nad Golden Stejtom, Minesota je ponovo stavila svima do znanja da želi da se pobedama oprosti od ove sezone.

Srpski internacionalac Nemanja Bjelica posebno je bio inspirisan u Kaliforniji, pa je završio meč sa 18 ubačenih poena (4/5 za tri) 18 minuta.

To je ujedno i novi rekord njegove NBA karijere, koja je počeo prilično turbulentnom takmičarskom godinom. Posle sjajnog početka ušao je u dugačak period borbe sa povredama i manjom minutažom.

Iz svega kroz šta je prošao izašao je jači.

"Osetio sam se dobro, čekao sam ovu utakmicu da bih stekao samopouzdanje", rekao je Bjelica posle trijumfa nad Sakramentom.

Upitan za svoje navikavanje na američku košarku, napravio je paralelu sa onim šta je igrao u Evropi.

"Doneo sam veliko iskustvo iz Evrope, ali je to potpuno drugačija košarka. Još učim, ovde sam još ruki i potrebno je da budem veoma agresivan. Ovde ne smete sebi da dopustite da promašujete otvorene šuteve. Traži se jednostavna igra, čvrsta igra. Svako veče igrate protiv velikih igrača...", objasnio je srpski reprezentativac.

Tokom svoje prve NBA sezone, Bjelica prosečno postiže 4,8 poena, uz 3,2 skoka za po 17,5 minuta u igri na 57 mečeva koje je odigrao.

Tokom sezone je za njega važilo "pravilo" da neretko sebi "skraćuje" minutažu ranim ulaskom u problem sa ličnim greškama. Očigledno je da radi i na tom segmentu.

"Da trudim se i kada je to u pitanju. Samo pokušavam da igram agresivno, pre svega u odbrani. Mislim da je to ključ. Ovde, u NBA ligi, nema opuštanja i morate poštovati svaki tim, bez obzira na to u kakvom sastavu igra".

Minesota će i ove sezone propustiti doigravanje, a do odlaska na letnji raspust igraće još tri utakmice, protiv Portlanda u gostima i protiv Hjustona i Nju Orleansa kod kuće.

"Nismo u plej-ofu, ali hoćemo da pobedimo svaku utakmicu. Imamo još tri utakmice. Meč protiv Golden Stejta bio je veliki uspeh, ali i u ostalim mečevima morate da igrate naporno i želimo da tako nastupamo do kraja", podvukao je "Beli".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC