• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juing se nudi Niksima: Dokle da čekam?

Autor mondo.rs

Legendarni centar smatra da posle 13 godina u stručnim štabovima NBA timova zaslužuje pravu šansu.

Patrik Juing (53) je za svoja igračka dostignuća (NCAA šampion, dvostruki olimpijski pobednik i član originalnog "Drim tima", 11 puta NBA Ol star) nagrađen prijemom u Kuću slavnih u Springfildu, a čim je 2002. završio karijeru, odlučio je da krene "od nule" u trenerskom poslu.

U Vašingtonu je pomagao Dagu Kolinsu, u Hjustonu bio deo stručnog štaba Džefa van Gandija, a u Orlandu asistent njegovog brata Stena. Od 2013. je u Šarlot Hornetsima, gde sa Stivom Klifordom kao "glavnim i odgovornim" radi odličan posao, pošto je ekipa drugi put za tri sezone osigurala plasman u plej-of.

Nakon pobede Šarlota nad Niksima u Njujorku, gde je Juing proveo 15 od svojih 17 NBA sezona "u patikama", rekao je novinarima da bi oberučke prihvatio poziv nekadašnjeg tima.

Nikse nakon otkaza Dereku Fišeru trenira Kurt Rembis, kao privremeno rešenje do kraja sezone.

"Moj cilj je da postanem glavni trener NBA tima, a bilo bi sjajno ako bi se to dogodilo u Njujorku. Jedan sam od najboljih igrača u istoriji franšize, moj dres je podignut pod svodove dvorane, imam kuću tu... Ali, kao da mi nije suđeno".

Juing je samo dva puta intervjuisan za posao šefa stručnog štaba - u Detroitu 2011. i u Šarlotu 2012. Pistonsi su se opredelili za Lorensa Frenka, a Hornetsi za Majka Danlepa i nijedan se nije dugo zadržao na poziciji.

"U poslu sam već 13 godina i za to vreme je bilo ljudi koji su dobili priliku, iako imaju manje iskustva od mene. Ne znam u čemu je problem. Možda me smatraju isključivo trenerom za visoke igrače? Mnogi misle da su samo bivši bekovi sposobni da budu dobri treneri i da samo oni razumeju igru, što uopšte nije tačno. Mi, centri, pričamo šta se igra u odbrani, a dok sam bio igrač pozivao sam i akcije u napadu".

Rođeni Jamajčanin poručuje da samo traži šansu da se dokaže.

"Mnogi treneri u ovoj ligi su se pokazali uspešnim. Mnogi nisu uspeli, ali su imali svoju šansu. Ja je još nisam dobio i dok se to ne desi, mogu samo da nastavim da radim, usavršavam se i pokazujem da u sebi imam strast koja je neophodna za obavljanje trenerskog posla".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC