• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voriorsi srušili Spurse: Još jedna za rekord!

Autor mondo.rs

Košarkaši Golden Stejta će tekuću sezonu završiti sa najmanje izjednačenim rekordom Čikago iz sezone 1995/96, kada su Bulsi imali skor 72-10. Ukoliko pobede i Memfis, postaviće novi rekord.

Srušili su negativnu tradiciju, a sada idu na rekord!

U najiščekivanijoj utakmici regularnog dela sezone, koja je izgledala kao prava plej-of utakmica, košarkaši Golden Stejta uspeli su da savladaju San Antonio u gostima rezultatom 92:86 (35:35) i tako su prekinuli niz poraza od ovog tima koji je trajao punih 19 godina.

U fenomenalnoj utakmici, koja se bez problema može nazvati i utakmicom sezone za sada, Golden Stejt je uspeo da prekine svoj niz od 33 uzastopne utakmice u kojima su u "AT&T" centru oni bili poraženi tim, a isto tako su uspeli da prekinu niz nepobedivosti San Antonija kod kuće koji je trajao punih 49 utakmica.

Ono što je za njih svakako najvažnije, i zbog čega su imali veliki motiv u ovom meču (a od ranije znamo da su sigurno prvoplasirani tim zapada), je bio i obaranje rekorda koji je do sada držao Čikago iz sezone 1995/96, a iznosio je 72-10.

Voriorsi su u ovoj sezoni najmanje izjednačili taj rekord, a ukoliko u gostima pobede Memfis u noći između srede i četvrtka, postaviće novi rekord NBA sa skorom u regularnom delu: 73-9!

Trener Golden Stejta Stiv Ker bio je deo i generacije koja je sa Čikago postavila prethodni rekord, a u sezoni kada je tim koji on sada trenira ostvario poslednju pobedu nad Teksašanima, on je osvajao svoj drugi šampionski prsten. Drejmond Grin je poručio da idu na rekord, Stef Kari da je važnije da osvoje prsten, dok je trener "prilagodio" citat Vitasa Gerulaitisa.

"Niko, ponavljam niko, ne pobeđuje Voriorse 34 puta uzastopno. Niko, jeste shvatili to?"

U fenomenalnoj utakmici koju je obeležila pre svega dobra odbrana dva tima - nije bilo ni puno izostanaka, kako to već zna da bude u duelima ovih timova. U četvrtom međusobnom susretu ove sezone (GSW vodi 3:1) Stiv Ker nije računao na Leandra Barbosu, dok je na drugoj strani Greg Popovič bio bez Borisa Dijaoa i Tima Dankana.

A, kako je tekao meč?

U veoma teškoj prvoj četvrtini videli smo "ograničeni napad" Golden Stejta. Lamarkus Oldridž je na drugoj strani pogađao neke teške šuteve, dok su Stef Kari i Klej Tompson promašivali i otvorene situacije, pa se na prvu pauzu otišlo sa rezultatom 19:14. I u drugih 12 minuta slična priča, pa se na poluvreme otišlo nerešenim ishodom sa malim brojem poena, gde su odbrane svele protivničke napade na vrlo niske procente, - 35:35.

U nastavku učinkovitija košarka.

Spursi su furiozno otvorili četvrtinu i odlepili se na deset razlike, ali je potom Golden Stejt odgovorio sa 12:0 i tako su Voriorsi stekli prvo vođstvo. 

U poslednjoj četvrtini Pop je pružio šansu i Bobanu Marjanoviću, koji je meč završio sa 6 poena, dok je u poslednja dva dela igre u potpunosti proradio Stef Kari koji je na kraju ubacio čak 37 poena (4/9 za tri).

GSW-SAS
Izvor: YouTube

Pomoć je imao u Kleju Tompsonu koji je završio sa 14 poena, dok je još samo Drejmond Grin bio dvocifren (11), ali je odradio veliki posao u odbrani i menjao se na skoro svim jačim opcijama koje u napadu imaju Spursi.

Sa druge strane San Antonio nije imao naročito dobro šutersko veče, pa su samo Oldridž i Kavaj bile nešto pouzdanije opcije u napadu. Lamarkus je meč završio sa 24 poena i 10 skokova, dok je Kavaj imao 20 (7/22, bez trojke) uz 13 skokova, 5 asistencija i 3 rampe.

Deni Grin je odigrao vrlo lošu utakmicu i koštao Spurse nekoliko napada, za šta je "kažnjen" Popovim "fenom", dok Peti Mils nije uspeo da donese energiju sa klupe, kakvu inače donosi.

Bilo kako bilo, čini se da nismo još videli sve strategije koje će dva trenera koristiti, odnosno koje su pripremili, za potencijalno finale zapadne konferencije, koje će gotovo sigurno biti između ova dva tima.

Anketa

Ko bi pobedio u duelu ovih timova?

  • Golden Stejt 2015-16

    18.75% (6)

  • Čikago 1995-96

    81.25% (26)

Ko bi pobedio u duelu ovih timova?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC