• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brajant igra poslednji meč!

Autor mondo.rs

Na kraju puta, Kobi svodi utiske i priznaje kako se oseća uoči oproštajne utakmice.

Oproštajna turneja se završava. Kobi Brajant (37) staviće tačku na karijeru dugu 20 godina, tokom koje je vodio Lejkerse do pet NBA titula.

Dok se Stejpl centar priprema za veliki oproštaj od jednog od najboljih košarkaša u istoriji lige i dok cene karata dostižu neverovatne visine (prosečna 2.500), "Mamba" kaže da se oseća uobičajeno i da nema posebnih emocija.

POVEZANE VIJESTI

"Teško je reći kako ću reagovati. Videćemo u sredu. Za sada sve ide prilično dobro, kada je sve u pitanju. Veoma sam zahvalan za sve i veoma sam srećan zbog svega. Zaista me još nije stiglo. Videćemo šta će biti ako se to dogodi", rekao je Brajant u najavi svog poslednjeg meča, protiv Jute.

Kakvog ćemo Brajanta poslednji put videti?

Svoje poslednje mečeve, Kobi je završavao na klupi, umotan u zavoje, sa ledom na levom ramenu, kolenima...  Za to vreme, njegovi Lejkersi su gubili, ali to je ove sezone apsolutno u drugom planu, jer je franšiza iz El-Eja čitavu takmičarsku godinu posvetila oproštaju od igrača koji je nosio decenijama.

Biće interesantno videti koliko će Kobi provesti vremena na terenu na svom oproštaju...

"Reći ću mu: 'Kobi, igraj i držaću te na terenu sve dok mi ne kažeš da ti je potreban odmor", najavio je trener Lejkersa Bajron Skot.

Naravno, navijači će hteti da Kobi igra sve vreme i da se koliko je moguće približi svom 25.000 poenu u karijeri, iako je jasno da tu granicu neće probiti, jer mu je za to potrebno još 67 poena.

Bez obzira na to, on će igrati i uživati u onome što će mu najviše nedostajati.

"Faliće mi i svlačionica i saigrači i poznata lica u Stejpls centru, ali ništa mi neće nedostajati kao igra", objasnio je on.

Upitan kako se oseća, Kobi je odgovorio da nije tužan, već izuzetno zahvalan.

"Nema tuge. Nisam ostavio nijedan kamen neprevrnut. Dao sam igri sve što imam za ovih 20 godina i mnogo pre toga. Zato sam veoma zahvalan što sam mogao da igram ovu igru toliko dugo".

OMILJENA USPOMENA - POSLEDNJA TITULA

Ako bi morao da istakne najdraži momenat doživljen u dresu "jezerdžija", ne ostavlja dilemu...

"Titula iz 2010. je nešto što ću zauvek pamtiti i čuvati kao sjajnu uspomenu. Boston (rival Lejkersa u finalu) bio je moćan tim i gubili smo 3:2 u seriji za titulu. Pamtim da smo sedeli u svlačionici u Bostonu posle pete utakmice i da su tamo bili Derek Fišer, Pau Gasol i Lamar Odom, kao i ostali, a da sam samo počeo da se smejem. Našli smo smešnu stranu toga što gubimo 3:2. To je momenat koji nikad, nikad neću zaboraviti"

Kao jedno od najvećih dostignuća, Kobi je istakao osvajanje titula i bez Šakila O Nila, koji je otišao iz El-Eja 2004, nakon stavljanja tri šampionska prstena na ruku.

Doduše, i Kobi je pretio da će napustiti franšizu, ali je ipak ostao i uspeo i bez najdominantnijeg centra novije istorije košarke.

"Bio sam besan. Bio sam jako ljut jer sam morao da osvojim titulu bez Šakila. Jednostavno sam morao. To je bio jednostavno izazov. To mi je bila opsesija", priznaje Brajant.

Veliki šampion staće poslednji put na parket Stejpls centra. NBA ligi i košarci dao je mnogo. Uživaćemo u njegovoj završnoj predstavi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC