• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenerbahče demolirao Real

Autor mondo.rs

Tim Željka Obradovića nadomak plasmana na Fajnal for Evrolige, a aktuelni šampion isto tako blizu eliminacije. Sjajni Kalinić i Bogdanović.

Fenerbahče vodi protiv Reala 2:0 u četvrtfinalnoj plej-of seriji i za drugi uzastopni plasman na Fajnal for potrebna mu je još jedna pobeda iz potencijalne tri utakmice.

"Kraljevići" su dva dana ranije pretili "brejkom" maltene do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali u drugom meču u Istanbulu postojao je samo jedan tim.

Fenerbahče - Real 100:78 (27:14, 27:15, 22:19, 24:30)!

Treći meč igra se u Madridu u utorak.

Ekipa Željka Obradovića priredila je svojim navijačima neočekivanu egzibiciju, a odsustvo povređenog Jana Veselog, jednog od najvažnijih igrača Fenera tokom čitave sezone, nije se osetilo.

Obradović je prilagodio taktiku igračima koji su mu ostali na raspolaganju, a svojih "pet minuta" naročito dobro je iskoristio Nikola Kalinić, čiji je rekord na prethodnih 25 mečeva Evrolige u žuto-plavom dresu iznosio devet poena.

Kalinić je sa 17 poena (šut za dva 8/9), pet skokova i tri asistencije za 22 minuta bio najprijatnije iznenađenje ove utakmice, a umalo i njen najbolji strelac!

Ekpe Judo ubacio je samo poen više od srpskog reprezentativca, dok je Bogdan Bogdanović stao na 16 poena (trojke 3/7).

Kakvu je Real pretrpeo katastrofu, jasno je iz podatka da nakon 37:16 u 13. minutu razlika gotovo da nije "silazila" ispod 20 poena, a maksimum je dostigla pet minuta pre kraja, kada je Hikmen trojkom povisio na 91:60.

Fenerbahče - Real 100:78, Fener vodi 2:0 u plej-of seriji
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Naravno, domaći teren može da napravi razliku u korist ekipe Pabla Lasa i bez obzira na ovako ubedljivu pobedu Fenerbahčea, ne treba isključiti mogućnost izjednačenja na 2:2 i povratka u Istanbul na "majstoricu" 26. aprila.

Real je ove sezone već bio na ivici ispadanja, kako u prvoj fazi, tako i u Top 16, ali je pobeđivao svaki put kada je morao to da učini...

FENERBAHČE: Judo 18 (4sk, 2blk), Kalinić 17 (5sk, 3as), Bogdanović 16 (4sk, 2as, 2ukr), Dikson 14 (3sk, 3as), Datome 12, Antić 9 (8sk, 2as), Hikmen 6 (3as), Mahmutoglu 6, Slukas 2 (6as).

REAL: Rodrigez 15, Dončić 10 (6sk), Tejlor 8, Mačiulis 7 (4sk), Fernandez 6 (3sk, 3as), Kerol 6, Ljulj 5, Rejes 5, Rivers 5, Ajon 4, Ernangomez 4 (4sk), Noćioni 3.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC