• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljušte otkazi u NBA ligi...

Autor mondo.rs

Ko je sledeći? Divac smenio prvog trenera u karijeri.

Kraj košarkaške sezone za 14 od 16 NBA timova značio je i početak sezone otkaza trenerima.

Vrtešku su prethodne noći zavrteli Sakramento Kingsi i Vašington Vizardsi koji su smenili veterana Džordža Karla (64), odnosno Rendija Vitmana (56).

O Karlovoj smeni govorilo se više puta i u toku same sezone, kada je generalni menadžer Kingsa, Vlade Divac, morao da gasi vatru u svlačionici i rešava probleme, pre svega, na relaciji trener – prva zvezda tima Demarkus Kazins.

Međutim, kada je ekipa odigrala 82. utakmicu i završila sezonu skorom 33-49 (11. mesto na Zapadu), Divac je povukao potez...

"Nakon što sam ocenio nastup ekipe ove sezone, bio sam siguran da je neophodno da krenemo napred sa novim glasom na poziciji glavnog trenera", rekao je Divac.

"Imamo ogromno poštovanje i divljenje prema Džordžu i njegovim dostignućima tokom skoro 30 godina u NBA ligi. U ime svih u organizaciji Kingsa, želim da mu se zahvalim za doprinos koji je pružio tokom vremena provedenog u Sakramentu i da mu poželim sreću u budućnosti".

Bivši trener Čikago Bulsa, Tom Tibodo, velika je Divčeva želja, ali je pitanje ko će se prihvatiti posla u prestonici Kalifornije.

Pored Tibodoa, u krugu favorita za upražnjeno mesto nalaze se Kevim Mekhejl, Mark Džekson, Vini Del Negro, Nejt Mekmilan i Skot Bruks.

Pretpostavka je da će borba za Tibodoa i Bruksa biti paklena ovog leta i pitanje je hoće li Divac uspeti da ih dovede.

Od kada se na kraju sezone 2006/07 rastao sa Rikom Adelmanom, čovekom koji je osam sezona uzastopno uvodio Kingse u plej-of, Sakramento tumara kada je izbor trenera u pitanju: Erik Maselman imao je skor 33-49, Redži Tius 44-62, Keni Nat 11-47, Pol Vetpal 51-120, Kit Smart 48-93, Majk Maloun 39-67, Tajron Korbin 7-19 i Karl 44-67.

Karl će u potpunosti biti isplaćen, odnosno dobiće 6,5 miliona dolara koliko mu je sledovalo po četvorogodišnjem ugovoru. Iskusni trener, koji je tokom života pobedio i rak, angažovan je tokom pauze zbog Ol-stara 2015. godine, umesto privremenog trenera Korbina, ali Divac tada nije bio u Kingsima i naredni trener zapravo će biti prvi kojeg će naš slavni košarkaš postaviti u ulozi generalnog menadžera.

Vizardsi su se sa Vitmanom rastali nakon što nisu izborili plej-of prvi put u poslednje tri sezone. Iza odluke stao je predsednik franšize, Erni Granfeld, koji se poput Divca tradicionalno srdačno zahvalio bivšem treneru na svemu što je učinio za klub.

Vitman iz Di-Sija odlazi sa skorom 178-199 tokom prethodne četiri i po sezone, što je 47,2 odsto uspešnosti. Ove sezone, Vašington je završio kao deseti na Istoku sa skorom 41-41.

ESPN na vodi da je bivši trener Oklahoma Siti Tandera, Bruks, prva želja Vizardsa, koji planiraju da "napadnu" i Kevina Durenta, igrača koji će na leto postati slobodan agent. Bruks, s kojim je Durent imao dobar odnos u zajedničkim danima u Oklahomi, trebalo bi da bude jedan od faktora koji će dovesti jednog od najboljih igrača današnjice u prestonicu SAD.

Durent je, inače, rodom iz Vašingtona.

Videćemo ko je sledeći. Jedan od kandidata da izgubi posao jako brzo je i trener Minesota Timbervulvsa, Sem Mičel.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC