• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voriorsi pobedili, ali...

Autor mondo.rs

Košarkaši Golden Stejta poveli su rezultatom 1:0 na startu plej-ofa NBA lige protiv Hjustona, ali se najbolji igrač Stef Kari povredio. Oklahoma "demolirala" Dalas, Atlanta jedva protiv Bostona.

Aktuelni šampioni odlično su startovali u plej-ofu NBA lige. Golden Stejt je slavio ubedljivo na svom terenu protiv Hjustona (104:78). Ipak, Voriorsi se nisu mnogo radovali posle trijumfa.

Najbolji igrač "ratnika" Stef Kari povredio je skočni zglob i njegov nastup u drugoj utakmici u ponedeljak uveče je neizvestan.

Da li će vođa Voriorsa biti spreman odlučiće lekarski tim koji će ga danas detaljno pregledati.

"Za sada mi se čini da ću igrati. Prag bola i ostale stvari... Znam kako sa tim da se nosim na terenu", rekao je Kari, koji je bio primoran da napusti igru u trećem minutu trećeg kvartala, nakon čega se nije vraćao na parket.

On je, uprkos povredi, predvodio Voriorse sa 24 poena i sedam skokova, dok je Drejmond Grin "Dabl-dabl" učinkom dao veliki doprinos trijumfu - 12 poena i 10 skokova.

"Kada izgubite najkorisnijeg igrača lige, to svakako menja vaš tim", rekao je Grin o povredi Karija.

Kari
Izvor: YouTube

U ekipi Hjustona najefikasniji je bio Džejms Harden sa 17 poena, a Dvajt Hauard dodao je 14 poena uz 11 skokova.

Prednost domaćeg terena iskoristili su i košarkaši Oklahome i pobedili Dalas sa 108:70 sa vođstvo od 1:0 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Oklahomu su do pobede predvodili Rasel Vestbruk sa 24 poena i 11 skokova i Kevin Durent sa 23 poena. Dobre partije prikazali su i Serž Ibaka (17 poena i devet skokova) i Enes Kanter, koji je upisao 16 poena i imao 13 uhvaćenih lopti.

To je bila najubedljivija pobeda Oklahome u plej-ofu otkako se preselila iz Sijetla, pred start sezone 2008/2009.

Na drugoj strani, Dalas je postigao najmanje poena u klupskoj istoriji na jednoj utakmici u plej-ofu, uz najlošiji procenat šuta u istoriji franšize.

Najefikasniji u Dalasu bio je Dirk Novicki sa 18 poena i bio je jedini igrač Mevsa sa dvocifrenim brojem poena.

Dalas će posle razočaravajućeg starta imati priliku da se iskupi već u ponedeljak uveče, kada je u Oklahomi na programu drugi meč serije.

Top
Izvor: YouTube

I treći tim koji je bio domaćin u noći između subote i nedelje u prvoj rundi plej-ofa, Atlanta, odneo je pobedu. Hoksi su pobedili Boston, ali u dramatičnoj utakmici Istočne konferencije – 102:101.

Džef Tig predvodio je domaćine sa 23 poena i 12 asistencija. U neizvesnoj završnici on je pri rezultatu 88:88 prvo asistirao Alu Horford, a zatim i Polu Milsapu pod košem, pa je Atlanti obezbedio nepuna tri minuta pre kraja da se "odlepi" na četiri poena prednosti (92:88). Gosti su, međutim, "bili u igri" do poslednjeg minuta, ali je Evan Tarner promašio trojku koja bih ih održala u životu i obezbedila produžetak.

Najefikasniji u ekipi Bostona bio je Ajzea Tomas sa 27 poena i osam skokova, a Ejveri Bredli postigao je 18 pogodaka. Naredni meč serije igraće se u utorak uveče u Atlanti.

PRVO KOLO PLEJ-OFA

ISTOK

Atlanta - Boston 102:101 (Atlanta vodi u seriji 1:0)

Toronto - Indijana 90:100 (Indijana vodi u seriji 1:0)

ZAPAD

Oklahoma - Dalas 108:70 (Oklahoma vodi u seriji 1:0)

Golden Stejt - Hjuston 104:78 (Golden Stejt vodi u seriji 1:0)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC