• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podela u Hrvatskoj i pretnje Cedeviti i Zadru

Autor mondo.rs

Predsednik tamošnjeg saveza najavio je radikalnu meru ako ne bude postupano u skladu sa zahtevima FIBA.

FIBA je konkretno zapretila i iznela zahteve nacionalnim savezima, u okviru svog "rata" protiv Evrolige.

Za "skidanje" privremene suspenzije sa Eurobasketa 2017, krovna organizacija košarkaške Evrope zahtevala je da klubovi odustanu od učešća u Evrokupu, a da nacionalni savezi, u suprotnom, oštro reaguju i isključe deklarisane iz svojim takmičenja.

Krajnji rok je utorak, 20. april, a iz Hrvatske stiže poruka da je tamošnji savez upozorenje shvatio veoma ozbiljno i da bi Cedevita i Zadar mogli da snose posledice.

Predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Ivan Šuker potvrdio je tu mogućnost u izjavi za Večernji list, zapretivši onima koji svoju sudbinu vežu za Evrokup, ali i za ABA ligu, kroz koju će se jedino moći i obezbediti plasman u najjača takmičenja.

"Ne odustanu li od podrške Evroligi, moraćemo ih suspendovati, jer moramo štititi interes hrvatske košarke. Meni su reprezentacija i nacionalno prvenstvo svetinja. Ako pak neko misli da mu je budućnost u ABA ligi, neka u njoj igra, no mi kao savez moramo se držati onoga što nalaže Fiba. Koliko pak u tome ima korektnosti, o tome ne želim govoriti", izjavio je Šuker.

Bez obzira na pretnju saveza, predsednik Cedevite Mladen Veber odgovorio je:

"Stojimo iza svoje odluke da ćemo igrati u Evroliginom Evrokupu, a ako nas zbog toga HKS želi izbaciti iz hrvatskog prvenstva, neka to i učini. Možda je to nekome i u interesu. No, i za to postoji pravni lek i odmah ćemo se sudski žaliti, jer ne znam na temelju čega nas oni imaju pravo izbaciti kada se nismo ogrešili ni o jedno slovo pravila, a i sve pristojbe uredno plaćamo", poruka je iz hrvatskog šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC