• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA plej-of: "Big 3" ubacio 81 poen za teških 1:0!

Autor mondo.rs

Detroit kao da se uplašio brejka u Ohaju. Moguće da će ovo biti neizvesna serija...

Kajri Irving ubacio je 31 poen, uz šest asistencija i pet skokova, Kevin Lav 28 poena, uz 13 skokova, a Lebron Džejms 22, uz 11 asistencija, šest skokova, dve ukradene lopte i dve blokade.

Kada ovako odigra "Big 3" iz Klivlenda, pretpostavka je da su Kavsi lagano dobili meč, ali...

U prvom susretu prve runde plej-ofa između najboljeg i osmog tima Istoka posle ligaškog dela sezone, stvar je rešena tek u poslednjih minut i po. Do tada trajao je otpor Detroit Pistonsa, čija se igra neshvatljivo raspala u finišu meča, usled nekoliko promašaja iz otvorenih pozicija.

Klivlend – Detroit 106:101. Prošlogodišnji finalisti otvorili su seriju pobedom u Ohaju, gde će biti odigran i drugi meč, u noći između utorka i srede.

Detroit kao da se uplašio brejka večeras.

Tri poena prednosti iz prvog poluvremena najdalje je što je Klivlend uspeo da pobegne Detroitu, do ulaska u poslednjih pet minuta meča, s tim da su Pistonsi u više navrata imali pet i šest poena razlike.

Kada je na pas Markusa Morisa, Redži Džekson pogodio dvojku za 91:90, na 5:16 sekundi pre kraja, očekivala se dramatična završnica, ali zapravo dogodilo se da je do kraja meča Detroit samo još jednom ubacio iz igre, i to Džekson, na 2:49 do kraja, kada je uz ubačeno dodatno slobodno bacanje smanjio na 95:98.

U međuvremenu, ali i posle tog koša lidera ekipe, previše grešaka napravili su gosti i to je iskusna ekipa Klivlenda umela da kazni.

Na promašaje, nadovezala se i nervoza, Džekson je zaradio tehničku grešku, a unutrašnja linija Kavsa skinula dva važna ofanzivna skoka Pistonsima, koji bi inače trebalo da budu dominantniji u skoku.



U tvrdoj, pravoj plej-of utakmici, momci iz "Grada motora" nagovestili su da bi od serije između prvog i osmog mogli da naprave dobru zabavu i zakažu peti, šesti pa i sedmi meč, međutim za to će im biti neophodno više mirnoće u završnici i upotreba većeg broja igrača s klupe.

Četvorica rezervista koje je Sten Van Gandi koristio večeras, ubacila su svega 21 poen. Dok su imali snage, Džekson (17 poena, 7 asistencija, Moris (20 poena, 5 asistencija), Andre Dramond (13 poena, 11 skokova), Tobijas Haris (9 poena, 10 skokova) i Kentavijus Kaldvel-Poup (21 poen, 3 asistencije) držali su egal sa Kavsima, međutim plej-of traži više.

Ništa bolji od Pistonsa, nisu bili ni rezervisti u redovima Kavsa. Tajron Lu takođe je koristio samo četvoricu, koji su sabrali 14 poena, od čega sedam Metju Delavedova, a pet Ričard Džeferson.

Očajnu partiju startera Tristana Tompsona (2 poena, 6 skokova) i nedovoljno konkretnu Džej-Ar Smita (9 poena, 3/9 iz igre), nadoknadili su Džejms, Lav i Irving, međutim biće zanimljivo videti da li će Detroit uspeti da izbaci iz ritma jednog od trojice lidera...

Rezultati

Istok

(1) Klivlend – (8) Detroit 1:0 (106:101, nedelja uveče)
(4) Atlanta – (5) Boston 1:0 (102:101, subota na nedelju)

(2) Toronto – (7) Indijana 0:1 (90:100, subota na nedelju)
(3) Majami – (6) Šarlot 0:0 (nedelja, 23:30)

Zapad:

(1) Golden Stejt – (8) Hjuston 1:0 (104:84, subota na nedelju)
(4) L. A. Klipers – (5) Portland 0:0 (nedelja na ponedeljak)

(2) San Antonio – (7) Memfis 0:0 (nedelja na ponedeljak)
(3) Oklahoma – (6) Dalas 1:0 (108:70, subota na nedelju)

*napomena: igra se na četiri pobede.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC