• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA liga: Klubovi odlučili i nisu pogrešili!

Autor mondo.rs

Regionalno takmičenje objavilo je zvanično saopštenje u vezi sa sukobom koji je glavna košarkaška tema u regionu.

FIBA je rekla svoje i kaznila saveze, eliminisavši veliki broj reprezentacija (uključujući i srpsku) sa Eurobasketa 2017, uz pretnju da bi sankcije mogle da se odnose i na olimpijski program 2016.

Košarkaški savez Srbije reagovao je zatraživši "tajm-aut" da bi odlučio i zaštitio i interese klubova i interese reprezentativnih selekcija.

Dan posle, u utorak, saopštenjem se oglasila i ABA liga.

Sa "Jadrana" je poručeno da regionalno takmičenje veruje da su klubovi doneli ispravnu odluku kada su se pre mesec dana u glavnom gradu Hrvatske opredelili za učešće u Evroligi i Evrokupu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Posle analize trenutne situacije i posle konsultacije sa klubovima, Predsedništvo ABA lige izražava čvrsto uverenje u ispravnost odluka koje su donete na sastanku klubova ABA lige, održanom 20. marta u Zagrebu"

"Uzimajući u obzir stavove svih strana, imperativ klubova ABA lige je da uvek imaju šansu koja će im omogućiti šansu da se kvalifikuju za najjača evropska takmičenja. Vođeni tom željom i interesom za dalji razvitak košarke u regionu, ABA liga je potpisala ugovor sa kompanijom 'ECA', u vezi sa učešćem klubova u Evroligi i Evrokupu, kao prioretnim evropskim takmičenjima".

"Odluka doneta na Skupštini ABA lige ne ugrožava slobodu izbora klubova da sami odaberu u kojem će evro-takmičenju učestvovati, sve dok se striktno pridržavaju zvaničnih pravila ABA lige.

Kao i pre klubovi ABA lige uradiće sve što mogu da bi zaštitili interese klubova i da bi stvorili idealne uslove za dalji razvoj svih košarkaških subjekata u regionu, uzimajući u obzir i interese reprezentacija.

ABA liga poziva sve strane da ih vode isti motivi, uzimajući u obzir da klubovi predstavljaju osnovnu bazu razvoja košarke"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC