• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za Panatinaikos! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Laboral Kuća bez dvojice važnih igrača "počistila" tim Aleksandra Đorđevića i plasirala se na Fajnal for Evrolige.

Nepuna 24 sata posle treće utakmice Crvene zvezde i CSKA, dobili smo još jednog učesnika Fajnal fora Evrolige!

To je Laboral Kuća, koja je u četvrtfinalnoj seriji protiv Panatinaikosa iskoristila prvu "meč loptu".

Španski tim je rezultatom 3:0 u pobedama overio plasman na završni turnir u Berlinu, od 13. do 15. maja, gde će se sastati sa Fenerbahčeom u polufinalu.

Panatinaikos - Laboral Kuća 75:84 (17:20, 20:22, 18:14, 20:28)!

Prvi strelac utakmice Darijus Adams (24p) u četvrtoj četvrtini je za četiri minuta ubacio čak 14 poena (tri trojke) i "prelomio" do tada izjednačen meč.

Od 59:58 za PAO u 33. minutu, Laboral je napravio seriju od 9:0, preokrenuo na 59:67 i posle toga novim koševima Adamsa zaustavljao svaki napad "zelenih".

Kada je tamnoputi plejmejker postigao svoje poslednje poene, trojku za 68:75 u 37. minutu, odgovornost su preuzeli Janis Burusis i Majk Džejms.

Sjajni grčki centar ubacio je jedan, a Džejms dva šuta van linije 6,75 metara i publika u dvorani OAKA ostala je uskraćena ne samo za željenu pobedu, nego i za neizvesnu završnicu.

Panatinaikos - Laboral 0:3
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball



Trijumf Laborala dobija na značaju kada se zna da je "starter" na bekovskoj poziciji Fabijen Kozer zbog povrede propustio celu seriju, a krilo Adam Hanga, takođe član najjače petorke, drugi i treći meč.

Jedan od igrača koji su "iskočili" iz, uslovno rečeno, drugog plana bio je Davis Bertans, koji je u Atini proveo na parketu čak 37 minuta, ubacio 13 poena. Zanimljivo, šutirao je trojke 1/5, ali je zato postizao važne poene sa linije slobodnih bacanja (6/7).

Aleksandar Đorđević sa svojim timom je uspeo da prebrodi loš početak Top 16 faze, osvojio je treće mesto u grupi sa čak tri nova Amerikanca od osmog kola, ali ispadanje u četvrtfinalu bez dobijene utakmice je svakako manje nego što je očekivao.

Poraz u drugoj utakmici posle produžetka ostaće upamćen kao prelomni momenat ove serije.

PANATINAIKOS: Hejns, Pavlović, Janković 10 (6sk), Focis 8 (4sk), Raduljica 13 (8sk, 3as, 3izg), Feldein, Dijamantidis 8 (7as, 3izg), Gist 11 (5sk), Kalates 6 (3sk, 5as), Kuzmić 6 (4sk), Vilijams 11 (7sk), Hanter 2.

LABORAL KUĆA: Džejms 20 (6sk), Diop, Kozer, Planinić 8 (5sk), Hanga, Burusis 9 (6as), Blažič 4, Diop, Tili, Adams 24 (4sk, 3as), Korbačo 6, Bertans 13 (4sk, 3as, 3ukr).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC