• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener preko Reala do Fajnal fora! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Obradović i Bogdanović drugu sezonu zaredom na završnom turniru Evrolige sa Fenerbahčeom, Kalinić prvi put. Barselona - Lokomotiva 2:1.

Sjajni Fenerbahče, bez povređenog Jana Veselog, ekspresno je otpisao branioca evropske titule u četvrtfinalu plej-ofa!

Real Madrid se u duelu sa Bajernom provukao do Top 16 faze, zatim je pobedio Himki u meču odluke za plasman među osam, ali je protiv Željka Obradovića (ide na 15. Fajnal for kao trener!) i njegovih "ratnika" bio nemoćan.

Real - Fenerbahče 63:75 (13:18, 14:12, 13:24, 23:21), za konačnih 0:3!

Fener će se 13. maja u Berlinu sastati sa Laboral Kućom, koja je takođe sa 3:0 eliminisala Panatinaikos, dok CSKA čeka boljeg iz duela Barselona - Lokomotiva.

Barsa je sigurnom pobedom pred svojim navijačima u utorak (82:70, Abrines 25 poena) povela 2:1 i u četvrtak će imati priliku da i ona obezbedi nastup u polufinalu.

Real je u trećem meču tražio način da ostane u borbi za Fajnal for, ali mali broj postignutih poena već na poluvremenu (27:30) sugerisao je da će mu to teško poći za rukom.

"Kraljevići" trojkom Fernandeza i košem Ajona jesu poveli 32:30 početkom treće četvrtine, a onda je usledila odlučujuća serija Fenerbahčea od čak 14:0, uz osam poena Bogdana Bogdanovića. Reprezentativcu Srbije, koji u prvih 20 minuta nije postigao ni poen, tada se "otkačila" ruka, tako da je čak postigao trojku uz prekršaj Ljulja.

Poslednji tračak nade uskoro bivšem šampionu Evrope doneo je upravo Ljulj, dvema vezanim trojkama za 58:66, pet minuta pre kraja.

Obradović je reagovao tajm-autom, nakon kojeg su njegovi izabranici odgovorili čvrstom odbranom i serijom od 6:0 (Bogdanović, Datome, Judo) pokazali da imaju karakter i mirnoću budućih šampiona - 58:72.

Real - Fenerbahče 0:3
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Uz pomoć Veselog (trebalo bi da se oporavi na vreme), nema sumnje da će aktuelni vicešampion Turske u okršaju sa Laboralom imati dobre izglede da odu korak dalje nego 2015. u Madridu.

Tada ih je, u istoj ovoj dvorani, na putu do finala i titule pobedio upravo Real (96:87).

Fenerbahče je od tada značajno izmenio sastav, ostali su samo Bogdanović, Veseli i Mahmutoglu, a drugog Srbina, Nemanju Bjelicu (MVP Evrolige 2014/15), nasledio je Nikola Kalinić, koji je u (do sada) najvažnijim mečevima dobio bitnu ulogu i u potpunosti opravdao visoko obeštećenje plaćeno Crvenoj zvezdi prošlog leta.

"Egzekuciji" Fernandeza, Ljulja i drugova doprineo je sa 11 poena i osam uhvaćenih lopti.

REAL: Rivers, Fernandez 5 (3as), Noćioni 6 (4sk), Dončić, Mačiulis 3, Rejes 6 (7sk), Rodrigez 15 (4as), Ajon 14 (14sk, 3as), Kerol 6, Lima, Ljulj 8 (3as), Tejlor.

FENERBAHČE: Hikmen, Heršek, Judo 15 (11sk, 4as, 2ukr, 2blk), Mahmutoglu, Antić 4 (8sk), Bogdanović 17 (trojke 2/8, 4sk), Slukas 1 (5as), Arna, Ugurlu, Kalinić 11 (8sk), Dikson 14 (5sk, 5izg), Datome 13 (6sk).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC