• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Igokea superiorno do finala

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee sa dvije lagane i ubjedljive pobjede protiv trebinjskog Leotara, plasirali su se u finale plej-ofa, gdje će protiv Mladosti ili Kaknja imati šansu da odbrane šampionsku titulu.

Priča oko eventualnih suspenzija i nesporazuma na relaciji FIBA - Evroliga, nije uticala na košarkaše Igokee, koji su rutinski stigli do finala plej-ofa Lige BiH, gdje će imati šansu da odbrane titulu osvojenu prošle godine.

Aleksandrovčani su večeras u Trebinju još jednom ubjedljivo savladali Leotar 85:63 i sa dva lagana trijumfa izborili finalnu seriju, u kojoj će im protivnik biti Kakanj ili Mladost.

Ovi rivali večeras su odigrali meč u Kaknju, domaći su slavili 92:76, izjednačili na 1:1 i tako produžili seriju na još jednu utakmicu.

LEOTAR - IGOKEA 63:85 (21:27, 16:21, 13:24, 13:13)

Duel u Trebinju bolje su otvorili gosti i već nakon uvodnih deset minuta imali šest poena prednosti. Prednost je dodatno porasla u drugoj i trećoj četvrtini, dok su domaći košarkaši uspjeli da pariraju samo u posljednjoj dionici, koja je završena rezultatom 13:13.

Kao i u prvom meču, kod Igokee su najefikasniji bili Nemanja Krstić i Vuk Radivojević. Krstić je ubacio 22 poena, dok je iskusni plej dodao 13, te pet asistencija. Draško Albijanić takođe je odigrao dobar meč, imao je 12 poena i šest skokova.

U poraženom sastavu odličan je bio Dejan Šakotić, koji je ubacio 21 poen, dok je Vladimir Aleksić susret završio sa 12 poena.

KAKANJ - MLADOST 92:76 (26:13, 26:17, 23:19, 17:27)

Raspoloženi Kakanjci već u prvom poluvremenu napravili su veliku razliku i tada je bilo jasno da će doći do izjednačenja u seriji.

U prvih 10 minuta ubacili su dvostruko više poena od ekipe iz Mrkonjić Grada (26:13), u drugoj četvrtini su dodatno povećali prednost, da bi u nastavku odigrali nešto opuštenije i omogućili gostima da smanje razliku na podnošljivih "minus 16".

Kakanj je do trijumfa predvodio Obrad Tomić, sa dabl-dabl učinkom (20 poena, 11 skokova), dok su još dvocifren učinak imali Haris Delalić, koji je ubacio 18 poena, te Željko Palavra sa četiri manje.

Ni sjajna partija Marka Jeremića (26 poena) nije pomogla Mladosti da izbjegne poraz, dok je i Draško Knežević imao zapažen učinak. Ubacio je 14 poena.

POLUFINALE PLEJ-OFA:
Leotar - Igokea 63:85 (u pobjedama 0:2)
Kakanj - Mladost 92:76 (1:1)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC