• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real od "minus 16" do trijumfa u Barseloni

Autor mondo.rs

Uteha za gubitak evropske titule stigla u "El klasiku", uz 25 poena sjajnog Treja Tompkinsa.

 El Klasiko: Barselona Real 86:91 Izvor: MN PRESS

Ekipa Barselone ostala je bez daha i ideje u četvrtoj četvrtini, a Real Madrid to iskoristio da napravi preokret i dođe do prve pobede u četiri ovosezonska okršaja sa najvećim rivalom.

Barselona - Real 86:91 (26:17, 26:26, 19:20, 15:28), u derbiju 28. kola Endesa lige!

Barsa je prethodno dobila oba meča u okviru Top 16 faze Evrolige, kao i božićni prvenstveni okršaj u Madridu, kada je rezultat bio gotovo identičan današnjem (84:91).

Igrač odluke bio je krilni centar Trej Tompkins, koji je uglavnom sa spoljnih pozicija postigao 25 poena (trojke 4/6) i uz to uhvatio sedam lopti.

Odlični su bili i Serhio Rodrigez (15p, 6sk, 6as) i Jonas Mačiulis (12p, 4sk, 6as, 3ukr), Džejsi Kerol ubacio je 12, a Rudi Fernandez 11 poena. "Kraljevići" su za tri poena šutirali 14/28.

Najbolji u poraženom timu bio je Ante Tomić sa 19 poena i 12 skokova, a zbog povrede, odnosno odmora, nisu nastupili Džoi Dorsi i Huan Karlos Navaro.

Iako je tokom nedelje igrala dve utakmice četvrtfinala Evrolige protiv Lokomotive Kubanj ("majstorica" je 26. aprila u Krasnodaru), a Real samo jednu (ispao od Fenerbahčea još u utorak), domaćin je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji, brži i konkretniji.

Već u 14. minutu bilo je 36:20, a uprkos nešto kvalitetnijoj igri Reala posle toga, sigurno vođstvo još dugo je bilo na strani Barselone.

Slom ekipe Ćavija Paskvala počeo je nakon koša i dodatnog slobodnog bacanja Karlosa Aroja, za 74:65 u 31. minutu. Tompkins i Kerol trojkama su započeli seriju gostujućeg tima od 15:0 i nepunih pet minuta pre kraja, na semaforu je pisalo - 74:80!

Barsa je i tokom te serije i posle nje igrala potpuno bezidejno, pokušavala je da izađe iz krize šutom spolja, ali njeni igrači su ređali promašaje, sve do trojke Džastina Doelmana za 80:87. Tada je već u toku bio poslednji minut i Real je slobodnim bacanjima rutinski sačuvao dva boda.

Katalonci uprkos porazu vode na tabeli Endesa lige sa skorom 25-3. Prate ih Valensija (24-4), Real (24-5) i Laboral Kuća (20-8).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC