• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužna pobeda Voriorsa, Kari teško povredio koleno?

Autor mondo.rs

Prethodna noć donela je mnoga NBA uzbuđenja, međutim Amerika priča uglavnom o jednoj stvari - da li će Stef Kari igrati do kraja sezone?

Cele sezone je dominirao, maestralno vodio šampione ka prvom mestu pred plej-of, pomerio granice mogućeg do nemogućeg sa 402 trojke na 82 utakmice, istakao se kao prvi favorit za MVP nagradu, a onda od četiri prve utakmice u doigravanju nije završio nijednu.

Fantastični Stef Kari, nakon što je u prvom meču serije sa Hjuston Roketsima iskrenuo zglob i potom propustio drugi i treći meč, vratio se prethodne noći na parket i u četvrtom meču doživeo možda i ozbiljniju povredu, posle koje se nadvila sumnja da možda neće igrati do kraja sezone.

U prvom poluvremenu, Kari se okliznuo igrajući odbranu na Trevoru Arizi, gotovo da je napravio špagu i odmah se uhvatio za koleno, nakon čega se više nije vraćao u igru. Prve, paušalne prognoze su dijametralno suprotne, od onih da nije ništa strašno, do onih da se radi o teškoj povredi.

Povezane vesti

Uglavnom, dok Amerika čeka rezultate magnetne rezonance zakazane za ponedeljak u toku dana, možemo da konstatujemo da su šampioni, Golden Stejt Voriorsi ostvarili važnu, ali tužnu pobedu u Teksas u poveli 3:1 u seriji sa Roketsima – 94:121.

"Izašao je na teren i dao sve od sebe, naravno da nije bio 100 odsto spreman, ali je davao sebe i onda se ono dogodilo. Ali na kraju dana, moramo da razmišljamo o 'dubini' koju imamo, moramo to da iskoristimo da dobijemo utakmice, kao što je bilo večeras", rekao je Karijev saigrač Drajmond Grin.

Golden Stejt - Hjuston.
Izvor: YouTube



Karijev "spleš brader", Klej Tompson, rekao je...

"Znali smo iste sekunde kada je Stef pao da ćemo morati da obavimo to sami. Lopta se dobro kretala, Drajmond je bio 'vreo', ja sam pogodio par, teren se otvorio i samo smo bili pažljivi i čekali otvorene šuteve. Zato smo uvek uspešni".

Kari je u prvoj utakmici posle 10-ak dana pauze pogodio dva od devet šuteva u prvom poluvremenu, odnosno jednu od sedam trojki, sve dok se nije okliznuo na vlažnom delu parketa, gde je nekoliko trenutaka pre toga pao igrač Hjustona, Donatas Motiejunas. Reporteri kažu da momci koji brišu pod to nisu uradili za kratko vreme koliko je prošlo između dve akcije na istoj polovini.

"Ako je Stef završio sezonu, i ja bih nas sam otpisao. To je prirodna reakcija jer je momak MVP, ali mi imamo ekipu punu takmičara. Nećemo se poviti i predati nikome. Nastavićemo da igramo našu igru, pokušavati da pobedimo bez obzira ko je na terenu", poručio je Grin.

U prvom poluvremenu noćašnjeg meča vodila se izjednačena borba, ali su Voriorsi posle pauze preuzeli stvari u svoje ruke. U trećoj četvrtini su ubacili 41 poen i tako prelomili utakmicu. Golden stejt je postigao 21 trojku na utakmici i tako oborio NBA rekord po broju postignutih šuteva za tri poena u plej-ofu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 23 poena, poen manje je ubacio Andre Igudala, dok je Drejmond Grin postigao 18 poena. U redovima Hjustona najbolji je bio Dvajt Hauard sa 19 postignutih poena, a najbolje su ga pratili Džejms Harden sa 18 i Majkl Bizli sa 17.

Naredna utakmica ove serije igra se u noći između srede i četvrtka.



U četvrtfinale plej-ofa NBA lige prošle noći se plasirao Klivlend, koji je i u četvrtoj utakmici bio bolji od Detroita - 100:98.

Kavsi će u drugoj rundi plej-ofa igrati protiv boljeg iz duela Atlante i Bostona. U toj seriji je trenutno 2:2.

Kajri Irving je bio najzaslužniji za novu pobedu, pošto je 20 od 31 poena postigao u drugom poluvremenu, uključujući i trojku u poslednjem minutu meča. Lebron Džejms je postigao 22 poena, uz 11 skokova, dok je Džej Ar Smit utakmicu završio sa 15 ubačenih poena.

Klivlend - Golden Stejt.
Izvor: YouTube



"U našem timu nije važno ko daje najviše poena, samo želimo pobede, ali činjenica je da je Kajri bio sjajan tokom cele serije, baš kao i Lav, tako da sam ja mogao da se fokusiram na druge stvari kao što su skokovi, odbrana...", rekao je Džejms posle utakmice.

U poraženom timu najefikasniji je bio Markus Moris sa 24 poena, Redži Džekson je ubacio 13 i imao je šut za pobedu u poslednjoj sekundi utakmice ali nije bio precizan.



U duelu Bostona i Atlante vodi se velika borba, trenutno je 2:2 u seriji, pošto je noćas posle produžetka slavio Boston - 104:95.

Ajzea Tomas je postigao 28 poena u pobedničkom timu, Markus Smart je dodao 20, a Evan Tarner 17. Atlanti za pobedu nije bilo dovoljno ni 45 poena koliko je ubacio Pol Mislap.

Boston - Atlanta
Izvor: YouTube



REZULTATI:

Istok:

(5) Boston – (4) Atlanta 104:95, 2:2 u seriji
/Tomas 28, 4 sk, 6 as – Milsap 45, 13 sk, 3 as/

(8) Detroit – (1) Klivlend 98:100, 0:4 u seriji
/Heris 23, 13 sk, 2 as – Džejms 22, 11, sk, 6 as, Irving 31/

Zapad:

(8) Hjuston – (1) Golden Stejt 94:121, 1:3 u seriji
/Harden 18, 7 sk, 10 as – Igodala 22, 5 sk, 3 as/

(7) Memfis – (2) San Antonio 95:116, 0:4 u seriji
/Stivenson 26, 3 as – Lenard 21, 7 sk, 4 as/

OSTALI REZULTATI:

Istok:

(6) Šarlot – (3) Majami (ponedeljak na utorak), 1:2 u seriji

(2) Toronto – (7) Indijana (utorak na sredu), 2:2 u seriji

Zapad:

(3) Oklahoma – (6) Dalas (ponedeljak na utorak), 3:1 u seriji

(5) Portland – (4) L. A. Klipers (ponedeljak na utorak), 1:2 u seriji


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC