• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prve vesti o Kariju - nije dobro!

Autor mondo.rs

Slutnje su se obistinile - MVP je povredio medijalni kolateralni ligament kolena, a minimalna pauza u tom slučaju je...

USA Today, pozivajući se na neimenovani izvor jer lekarske analize još nisu zvanične i objavljene na sajtu Golden Stejt Voriorsa i NBA lige, objavio je prvi danas da će Stefon Kari odsustvovati najmanje dve nedelje!

Međutim, u zavisnosti od stepena povrede medijalnog kolateralnog ligamenta kolena, ukoliko se ne radi samo o istegnuću, već delimičnom ili potpunom kidanju ligamenta, oporavak može da traje i šest do deset nedelja.

U tom slučaju, Kari je završio sezonu!

Autor teksta Sem Emik navodi da je od osobe upućene u situaciju oko povrede MVP igrača lige iz prošle sezone i čoveka koji je s 402 ubačene trojke obeležio i sezonu koja se približava klimaksu, saznao da su slutnje o povredi medijalnog kolateralnog ligamenta kolena – tačne!

Kari se okliznuo i povredio prethodne noći u prvom poluvremenu četvrte utakmice prve runde plej-ofa u Hjustonu, na mestu gde se malo pre toga okliznuo i pao igrač Roketsa, Donatas Motiejunas, a podloga nije bila obrisana u međuvremenu. Nije se vraćao na teren, ali su Voriorsi uz 21 ubačenu trojku uspeli da dobiju meč i povedu 3:1 u seriji.

 Emik je razgovarao i sa Džefom Stotsom, atletskim trenerom, koji je prema rečima autora veoma popularan izvor informacija kada su NBA povrede u pitanju i koji mu je preneo da je prosečan period oporavka za najblaži oblik povrede MKL – 15 dana i da je to podatak izmeren na osnovu 11 slučajeva koje je i sam imao u karijeri.

Drugim rečima, ukoliko Voriorsi izbace Roketse u sredu u petoj utakmici u Ouklendu, u najboljem slučaju zvanični šampioni igraće bez Karija drugu rundu, protiv boljeg iz duela Los Anđeles Klipers – Portland Trejblejzers i tu bi im odgovarala, naravno, sedma utakmica, mada Klipersi imaju priliku da povedu 3:1 pobedom u "Stejpls centru" naredne noći.

Ukoliko se ne radi samo o istegnuću, već i o ozbiljnijoj povredi, za Karija je sezona završena.

Definitivni podaci o povredi Karija trebalo bi da se pojave u toku večeri, po našem vremenu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC