• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlasnik Dalasa provocirao Vestbruka i zažalio!

Autor mondo.rs

Možda je trebalo da Kjuban ćuti pred peti meč serije. A i jedan navijač iz prvog reda... Samo su naljutili Vestbruka i Durenta.

Zakuvalo se u seriji između Oklahoma Siti Tandera i Dalas Meveriksa i pre početka plej-ofa jer ova dva tima gaje animozitet od ranije, ali ko je vukao vukao za jezik vlasnika Dalasa, temperamentnog Marka Kjubana, da kaže to što je rekao pred peti meč?

"Oklahoma ima jednog superstara, Kevina Durenta".

A, Rasel Vestbruk?

"Ne. On je Ol-star, ali nije superstar", odgovorio je Kjuban.

Ne samo da je nevaspitanom navijaču iz prvog reda, koji ga je u društvu supruge provocirao, rekao na "fin" način da umukne, dobro uz jednu sočnu psovku (prvi video), Vestbruk je ućutkao i Kjubana i Dalas i Teksas i sa 36 poena, 12 skokova i devet asistencija odveo Oklu u drugu rundu plej-ofa ukupnom rezultatom 4:1 u seriji.

Tander – Mevs 118:104 prethodne noći, posle čega je Durent postupio šmekerski i stao u odbranu svog saigrača, s kojim nije uvek imao pravi odnos, ali s kojim je u međuvremenu izgradio pravo prijateljstvo.

ŠOK ZA KLIPERSE, POL POLOMIO RUKU!


Uz pokret rukom prema Raselu koji je govorio: "Neka, ja ću", Kevin je na pitanje da prokomentariše Kjubanovu izjavu rekao:

"On je idiot. To je sve što imamo da kažemo. On je idiot", rekao je Durent i ponovio to više puta.



Kevin Durant on Mark Cuban: 'He's an idiot'.
Izvor: YouTube



Durent je ubacio 33 poena, a nismo pomenuli da je Vestbruk šutirao 13 od 23 iz igre i 7 od 8 sa linije penala. Centar Stiven Adams podržao je svoju spoljašnu superstar liniju sa 15 poena i 10 skokova, tako da već imamo zakazno polufinale Zapada između (2) San Antonio Sparsa, koji su prethodne većeri "pometlali" (7) Memfis Grizlise i (3) Oklahoma Siti Tandera, koji su (3) Dalas Meveriksima ostavili jedan meč, drugi u seriji, pa dobili naredna tri.

Tander je prethodne noći šutirao 50,6 odsto iz igre i nadskočio Dalas 42-35.

"Nisu igrali kompaktno i zajedno. Nisu bili disciplinovani tokom cele serije. Zbog toga smo bili u mogućnosti da šutiramo sa tako visokim procentima, osim u drugoj utakmici. Njima je to dalo mogućnost da nas dobiju s poenom razlike, a mi smo te večeri odigrali istorijski lošu utakmicu. Sve ostalo... Radili smo šta smo hteli u napadu", samouvereno je rekao Durent, kojeg definitivno čeka znatno teži posao protiv znatno uspešnije franšize iz Teksasa, Sparsa.

Zvezda Dalasa, Dirk Novicki, postigao je 24 poena u, možda, svojoj poslednjoj plej-of utakmici, jer su se Mevsi i ove sezone jedva dokopali doigravanja. U ponedeljak, Dirk je rekao da planira da završi karijeru u Dalasu, osim ukoliko trener Rik Karlajl želi da krene da podmlađuje sastav, ali je Karlajl odmahnuo rukom na samu pomisao da pusti Novickog pred njegovu, pretpostavka je, poslednju sezonu.

Sezonu 2016/17.

"Moramo da se nadamo da ovo nije bila Dirkova poslednja utakmica u Mevsima. Ima opciju da postane slobodan agent. Spreman sam da sednem na avion i otputujem u Nemačku kako bih ga ubedio da ostane sa nama. Ne mislim da je to sigurna stvar, ali moramo da imamo maksimalno poštovanje prema njemu i njegovoj odluci", rekao je Karlajl, kojeg su brojne povrede startera i važnih igrača s klupe u finišu sezone naterale da promeni stil košarke, uspori igru i s onim što ima prvo izbori plej-of, što je uspeo i dokazao da je trenerčina, ali za Tander je bilo potrebno mnogo, mnogo više kvaliteta.

I manje glupih i nepotrebnih izajva...

Dvajt Pauel ubacio je 16 poena za Dalas, Džastin Anderson 14, a Zaza Pašulija 12, uz devet asistencija i sedam skokova.

Karlajl sinoć nije mogao da računa na centra Salaha Mejrija i krilo Dejvida Lija, Džavala Mekgija nije koristio samovoljno, a od ranije povređeni su Čandler Parsons i Deron Vilijams s kojima bi Mevsi, verovatno, mogli da igraju egal sa Tanderom.

No, to nećemo saznati bar do sledeće sezone...

Oklahoma Dalas.
Izvor: YouTube



Za kraj, morali smo da navedemo i izjavu Novickog o Vestbruku, tek da Durentova uvreda na račun Kjubana bude potpuno opravdana.

"On je prilično nezaustavljiv. Može da ide levo. Može da ide desno. Može da završi na obruču protiv najboljih na terenu. On je verovatno najbolji ofanzivni skakač među bekovima kojeg sam ikada video. Ako krene da pogađa te ulaze na tabli, sve što možete da uradite je da mu pružite ruku i kažete: 'Dobra utakmica'", rekao je Novicki.

Košarkaši Šarlot Hornetsa izjednačili su na 2:2 protiv Majami Hita u prvom kolu plej-ofa Istoka, pošto su na svom terenu pobedili 89:85. Kemba Voker bio je najbolji u pobedničkom timu sa 34 poena, od kojih je sredinom poslednje deonice postigao 11 uzastopnih.

Džeremi Lin postigao je 21 poen, a Kortni Li 11 uključujući i dva slobodna bacanja 4,6 sekundi pre kraja kojima je obezbedio pobedu Hornetsima.

U ekipi Majamija Džo Džonson bio je najefikasniji sa 16 poena, Luol Deng postigao je 15, Goran Dragić 12 poena, a Dvejn Vejd 12 poena i 10 asistencija.

Miami Heat Vs Charlotte Hornets
Izvor: YouTube



Naredna peta utakmica igraće se u sredu uveče u Majamiju.

I Košarkaši Portland Trejblejzersa izjednačili su protiv Los Anđeles Klipersa na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije, što naročito raduje Golden Stejt Voriorse zbog povrede Stefa Karija, pošto su na domaćem terenu pobedili - 98:84.

Al Faruk Aminu predvodio je Portland do pobede sa 30 poena i 10 skokova. Si Džej Mekolum ubacio je 19, a Demjan Lilard 12 poena, šest skokova i šest asistencija.

U ekipi iz Los Anđelesa najefikasniji sa po 17 poena bili su Blejk Grifin i Džef Grin. Grifin nije ulazio u igru u poslednjih šest minuta zbog povrede mišića koju vuče tokom cele sezone.

Kris Pol postigao je 16 poena, ali je sredinom treće četvrtine morao da napusti igru pošto je slomio kost desne šake.

Porltand - L. A. Clippers.
Izvor: YouTube



Naredna peta utakmica igraće se u sredu uveče u Los Anđelesu.

REZULTATI:

Istok:

(6) Šarlot – (3) Majami 89:85, 2:2 u seriji
/Voker 34, 4 sk – Vejd 12, 7 sk, 10 as/

Zapad:

(3) Oklahoma – (6) Dalas 118:104, 4:1 u seriji
/Vestbruk 36, 4 sk – Pauel 16, 9 sk, 3 as/

(5) Portland – (4) L. A. Klipers 98:84, 2:2 u seriji
/Aminu 30, 10 sk, 3 as – Pol 16, 4 as/

Utorak na sredu:

(2) Toronto – (7) Indijana, 2:2 u seriji

Nedelja na ponedeljak:

Istok:

(5) Boston – (4) Atlanta 104:95, 2:2 u seriji
/Tomas 28, 4 sk, 6 as – Milsap 45, 13 sk, 3 as/

(8) Detroit – (1) Klivlend 98:100, 0:4 u seriji
/Heris 23, 13 sk, 2 as – Džejms 22, 11, sk, 6 as, Irving 31/

Zapad:

(8) Hjuston – (1) Golden Stejt 94:121, 1:3 u seriji
/Harden 18, 7 sk, 10 as – Igodala 22, 5 sk, 3 as/

(7) Memfis – (2) San Antonio 95:116, 0:4 u seriji
/Stivenson 26, 3 as – Lenard 21, 7 sk, 4 as/




Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC