• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Meri, seci, broji, kroji... za Evropu i F8

Predstojeći vikend, poslednji regularnog dela sezone u NLB ligi odrediće pozicije učesnika F8 turnira, ali i putnike za Evropu naredne sezone.

 NLB: Meri, seci, broji, kroji... za Evropu i F8  Izvor: MONDO

Uoči poslednjeg, 26. kola jedino je poznato da je Partizan obezbedio pol-poziciju pred doigravanje, Zadar je osigurao drugo mesto, dok se Slovan oprašta od NLB lige, kao poslednjeplasirani tim.

Prema informacijama iz Barselone NLB će gotovo sigurno u ULEB kupu naredne sezone imati četiri mesta (tri direktna i jedno u kvalifikacijama), a ona su obezbeđena za timove sa najboljim plasmanom.

To naravno ne znači da će tri najbolja tima ići direktno u najmasovnije evropsko takmičenje, koje će naredne godine ponovo brojati 32 tima, jer će šampion Srbije, Cibona i Olimpija, koje imaju potpisan ugovor, igrati Evroligu.

Tako da sledeće sezone mesto u ULEB kupu mogu zapravo da obezbede i nešto slabije plasirane ekipe sa NLB tabele.

Konačan ishod timova koji će ići u Evropu odrediće zapravo dueli pet timova - Zvezde, FMP Železnika, Cibone, Olimpije i Budućnosti.

U toj trci je i Hemofarm, koji će u poslednjoj rundi sa novim trenerom Vladom Vukoičićem gostovati Vojvodini. Vrščani su gospodari svoje sudbine, jer im pobeda garantuje osvajanje trećeg mesta i sigurnu ulaznicu za ULEB kup.

Zvezda će imati teži zadatak, jer odlazi na noge Zadru. Trijumf u Jazinama crveno-belima bi sigurno overio vizu za ULEB kup, dok bi u suprotnom značilo i da bi mogli da se oproste od evropskih takmičenja naredne godine.

Crveno-beli svesni su da moraju da prekinu dve decenije dugu tradiciju i konačno slave u Zadru, a koliko je ekipa ozbiljno shvatila značaj tog meča dobar je pokazatelj i to da je već u petak ujutro čarterom otišla u Hrvatsku. Dobra vest je da će trener Stevan Karadžić na veoma važnom meču moći da računa i na oporavljenog Borisa Bakića.

FMP će u Železniku odigrati meč sezone, budući da ih samo pobeda protiv Olimpije ostavlja u trci za željeno mesto. Motiv više je trijumf sa više od sedam poena razlike, jer bi u tom slučaju pretekli direktnog konkurenta, Budućnost, koji ima identičan skor.

Podgoričanima u subotu ne bi trebalo da promakne pobeda, jer gostuju Slovanu, koji se već oprostio od regionalnog takmičenja.

Ukoliko FMP pobedi Olimpiju, Budućnost savlada Slovan, a Zvezda izgubi od Zadra, timovi iz Železnika i Podgorice našli bi se ispred crveno-belih na tabeli.

Cibona će se takođe uključiti u podelu karata pred F8 turnir, jer je u subotu očekuje odloženi duel 22. kola protiv Partizana u Beogradu, pred koji trener crno-belih Duško Vujošević tvrdi da će njegov tim igrati maksimalno, bez obzira na već osigurano prvo mesto.

Šampion Srbije i NLB lige i dan kasnije izaći će na parket, a protivnik će mu biti Split, koji nema šanse za plasman među osam najboljih ekipa.

Više timova sa istim skorom učinili su završnicu lige neizvesnijom, jer prema pravilima u toj situaciji konačan plasman određuje mini tabela sa rezultatima međusobnih duela svih tih ekipa.

PAROVI 26. KOLA
SUBOTA
Vojvodina - Hemofarm
Zadar - Crvena zvezda
Slovan - Budućnost
FMP - Olimpija
Partizan - Cibona (22. kolo)

NEDELJA
Partizan - Split

TABELA
1. Partizan 22-2
2. Zadar 18-7
3. Hemofarm 15-10
4. Olimpija 15-10
5. Crvena zvezda 15-10
6. Cibona (-1) 15-10
7. Budućnost 14-11
8. FMP 14-11
9. Vojvodina 12-13
10. Split 11-14
11. Helios 6-20
12. Zagreb 7-18
13. Široki 6-19
14. Slovan 5-20

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC