• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedović: Ma kakav odmor, važan je samo Rio

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije sa nestrpljenjem očekuje okupljanje nacionalnog tima. "Kada se radi o Olimpijskim igrama ne bi mi bilo teško da igram cele sezone za reprezentaciju. To je 'vrh' za svakog sportistu!", poručuje iz Španije

 Nemanja-Nedovic-o-Olimpijskim-igrama-Unikahi Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nemanja Nedović sa Unikahom trenutno bije bitku za plej-of španske lige. Posle završetka takmičenja u Top 16 fazi Evrolige, klub iz Malage okrenut je očuvanju šestog mesta na tabeli.

Nedović je na poslednjem meču protiv Manrese ubacio 27 poena i tvrdi da je to tek zagrevanje za ono što sledi. Kaže da je cilj kluba polufinale plej-ofa, ali je "sve moguće".

Srpski reprezentativac fokusiran je na špansko prvenstvo, ali razmišlja i o nacionalnom timu.

"Samo da nam ne oduzmu domaćinstvo olimpijskog turnira u Beogradu i šansu da igramo kvalifikacije", prvo je u razgovoru za "Sport" poručio Nedović iz Malage.

Izvor: MN PRESS

Nemanja Nedović je ove sezone u dresu Unikahe u Evroligi odigrao 23 meča uz prosečan učinak od 7,4 poena i 1,9 asistencija i 15 minuta u igri po meču. U španskom šampionatu nastupao je na 28 utakmica i stvario do sada prosek od 9,4 poena i 2,4 asistencije po meču. U Endesa ligi imao je veću minutažu – u proseku je na parketu provodio skoro 17 minuta.

On kaže da je upoznat sa sukobom na realciji FIBA – Evroliga, priznaje ne detaljno, ali jedino zbog čega strepi je da to ne utiče na reprezentaciju Srbije.

"Pravo da vam kažem, ne znam ni oko čega se više svađaju... Iskreno, ne upuštam se previše u sve to, niti imam vremena, ali samo da da ne bude posledica po reprezentaciju".

Nedović ne krije da je najveća želja da Srbija izbori plasman na Olimpijske igre. Činjenica je da će zbog priprema i kvalifikacionog olimpijskog turnira imati manje vremena za odmor ovog leta, ali ne haje zbog toga.

"Ma nema veze, uopšte ne razmišljam o tome. Kada se radi o Olimpijskim igrama ne bi mi bilo teško da igram cele sezone za reprezentaciju. To je 'vrh' za svakog sportistu! A odmori? Biće i toga", poručuje srpski reprezentativac.

Nedović ne krije da mu je u Unikahi bolje nego u Valensiji, u kojoj je igrao kada se vratio iz NBA lige 2014. godine.

"Definitivno mi je bolje u Malagi. Od početka sezone sam sa timom, namestilo se jednostavno da je bolji momenat, imam više samopouzdanja, bolje se osećam", dodaje Nedović i objašnjava da će o ugovoru "jedan plus jedan" koji ima sa Unikahom tek naknadno razmišljati.

"Prvo da vidimo kako ćemo da završimo sezonu, lako ćemo se dogovoriti".

U NBA ligi nije dobio pravu priliku. Na draftu ga je izabrao Finiks 2013, a onda je trejdovan u Golden Stejt, a potom je nastupao i u razvojnoj NBA ligi.

Tvrdi da NBA za njega nije "završena priča".

"Ne odustajem od tog sna. Kada bude prilike ići ću na letnje trening kampove. U prvom pokušaju u NBA ligi imao sam tu sreću da igram sa, možda i najboljim igračem planete Stefom Karijem, a sa druge strane ta činjenica mi i nije išla u prilog. Kako dobiti šansu u takvom društvu? Ipak, NBA za mene nije završena priča", jasno je poručio Nedović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC