• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampioni preskočili Hjuston

Autor mondo.rs

Golden Stejt izborio plasman u četvrtfinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Šarlot tesno do pobede, Klipersi slabi bez dvojca najboljih

Voriorsi su stigli do druge runde doigravanja pošto su na svom terenu pobedili Hjuston sa 114:81 i slavili ukupnim rezultatom 4:1 u seriji.

Šampion je slavio bez povređenog vođe Stefa Karija, a izostanak najboljeg igrača nadoknadili su timskom igrom.

Najefikasniji kod Voriorsa bio je Klej Tompson sa 27 poena, Šon Livingston postigao je 16, a Drejmond Grin 15 poena, uz osam skokova. Svi igrači koje je trener Stiv Ker imao na spisku ušli su igru, a samo se Džejms Majkl Mekadu nije upisao u strelce.

Ekipa je ostvarila gotovo 55 odsto šuta iz igre.

GS
Izvor: YouTube

Kod Hjustona istakao se Džejms Harden sa 35 poena, ali za razliku od dobre igre u napadu, bio je loš u odbrani, koja je brzo poklekla pred organizovanim napadima Voriorsa.

Majkl Bizli upisao je 11 poena za Roketse, dok je Dvajt Hauard završio meč sa osam poena i 21 skokom.

Golden Stejt sada čeka rivala u drugoj rundi, a to će biti pobednik duela Los Anđeles Klipers - Portland, u kome je tim iz Oregona poveo sa 3:2.

Blejzersi su napravili totalni preokret, jer su vezali tri pobede u nizu posle vođstva Klipersa na startu serije od 2:0.

Portland je uspeo da povede najviše zahvaljujući povredama ključnih igrača tima iz Los Anđelesa, Blejka Grifina i Krisa Pola, za koje je sezona završena.

U petom meču Blejzerse su do pobede rezultatom 108:98 vodili Si Džej Mekalum sa 27 poena i Demijen Lilard sa 22 poena, od čega je 16 postigao u poslednjoj četvrtini. Moris Harkles postigao je 19 poena uz 10 skokova, dok je Mejson Plamli takođe zabeležio "dabl-dabl" - 10 poena, uz 15 uhvaćenih lopti.

Portland je meč prelomio u poslednjoj četvrtini, u kojoj je dao šest trojki, a "Dejm" Lilard pogodio pet od šest šuteva iz igre.

Klipers
Izvor: YouTube

Kod Klipersa, koji nisu mogli da nadoknade izostanak najboljih igrača, istakao se Džej Džej Redik sa 19 poena, dok su Džamal Kraford i Džef Grin dali po 17.

I Šarlot je poveo protiv Majamija 3:2. Na gostovanju u neizvesnoj završnici pobedio je rezultatom 90:88.

Majami je košem Dvejna Vejda poveo sa 88:85, ali je potom Kortni Li pogodio koš, a onda i 25 sekundi pre kraja dao trojku za trijumf. To mu je bila tek druga pogođena trojka iz devet pokušaja.

"Tokom utakmice sam osećao da ne mogu ništa da dam, ali je onda ušla najvažnija lopta", rekao je Li posle meča.

Majami
Izvor: YouTube

Majami je posle toga imao napad za pobedu, ali je Goran Dragić promašio u šutu za tri, 2,6 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, posle čega je Dvejn Vejd zabeležio ofanzivni skok, a domaći tim veruje da je tada bio i fauliran, što sudija nije svirao.

Najefikasniji u Šarlotu bio je Marvin Vilijams sa 17 poena, dok su Al Džeferson i Kemba Voker postigli po 14.

Vejd je postigao 25 poena za Majami, dok je Luol Deng ubacio 16. Hasan Vajtsajd završio je meč sa 11 poena i 12 skokova za tim sa Floride.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC