• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Još dve nedoumice!

Autor mondo.rs

Kada su timovi "upareni" u prvoj rundi većina stručnjaka je prognozirala tek lagan plej-of ritam u kojem će oni bolje pozicionirani timovi zabeležiti lake pobede... Ipak, nije tako bilo.

U noći između petka i subote moglo je da se desi da saznamo sve učesnike druge runde plej-ofa!

Ali, umesto toga "sudbina" je rešena na samo jednom meču, dok će dva meča prve runde plej-ofa NBA lige, nasuport mišljenju stručnjaka za ovu oblast, biti rešena tek posle sedmih mečeva koji će konačno dati sliku o osam najboljih timova ove sezone.

Portland Trejlblezersi su i definitivno najveće iznenađenje ove sezone, a momci Terija Skotsa, koji su u odnosu na prethodnu sezonu slabiji za četvoricu startera, plasirali su se u drugu rundu plej-ofa nakon pobede nad Los Anđeles Klipersima - 4:2, a za mesto u finalu konferencije boriće se sa Golden Stejtom. Serija počinje već u nedelju...

Portland je ovu seriju počeo sa dva poraza u gostima, ali su domaći teren i povrede ključnih igrača Klipersa (Grifina i Pola) znatno uticale da se sve okrene. Oni su u šestom meču slavili 106:103, a i u ovom meču su nastupili sa povređenim Redikom i Ostinom Riversom, koji je dobar deo meča proveo sa otečenim okom.

Kliperse je vukao Džamal Kroford sa 32 poena, 6 skokova i 8 asistencija, ali je on bio jedini raspoloženi igrač sa klupe. Kod Portlanda se istakao duo Mekalum - Lilard, pa je prvi postigao 20, a drugi 28 poena uz 7 asistencija i 5 skokova.

Blejzersi su prvi tim od 2013. godine koji je uspeo da pobedi u seriji nakon prva dva poraza, a i tada su Memfisova žrtva bio LA Klipersi!

A, u druga dva meča - majstorica!

Košarkaši Šarlota ušli su u ovaj meč sa šansom da ostvare plasman u polufinale konferencije, ali ih je u toj nameri osujetio jedan od najiskusnijih u velikim mečevima - Dvejn Vejd.

Za pobedu Majamija od 97:90, i odlazak u sedmi meč u ovoj seriji, pobrinuo se Dvejn Vejd koji je ubacio 23 poena, ali čak 10 u poslednjoj četvrtini, kada je bilo i najvažnije... Imao je pomoć u Luolu Dengu koji je dodao 21 poen.

Kada je u pitanju Šarlot, tamo je najraspoloženiji bio Kemba Voker sa 37 poena, koji sem Ala Džefersona (18p, 9sk) nije imao raspoloženog saigrača, a za njih je loše i to što se Batum ponovo povredio. Zaigrao je u ovom meču uprkos tome što je uoči meča postao otac i spavao samo dva sata, ali je povreda ta koja ga je sprečila da igra samo 15 minuta.

Neočekivano mnogo "mučenja", ako pogledamo tabelu pre svega, u prvoj rundi ima i drugi tim istoka - Toronto.

Oni će za prolazak u polufinale morati da igraju još jedan meč pošto im Indijana nije dozvolila da pred svojim navijačima doživi poraz. Uprkos tome što su u Torontu poraženi "tesno" to ih nije pokolebalo, pa su u noći između petka i subote slavili 101:83.

Kod poraženog su tek trojica košarkaša "stigla" do 15 poena - Kerol i Džozef, dok su još jedno katastrofalno odigrali Demar Derozan i Kajl Lauri.

Kada je u pitanju Indijana, najefikasniji je bio Pol Džordž sa 21 poenom, 11 skokova i 6 asistencija, ali ne i sjajnim procentom šuta (5/14), dok je ruki Majls Tarner još jednom pružio dobar doprinos sa 15 poena, 9 skokova i 4 blokade.

Već u nedelju svoje prve utakmice u polufinalu igraju Portland i Golden Stejt, dok se već pomenute majstorice Toronto - Indijana i Šarlot - Majami igraju istog dana.

NBA Indijana
Izvor: Youtube/NBA

REZULTATI:

Indijana - Toronto 101:83, u seriji 3:3
/Džordž 21p - Kerol 15p/

Šarlot - Majami 90:97, u seriji 3:3
/Voker 37p - Vejd 23p/

Portland - LA Klipers 106:103, u seriji 4:2
/Lilard 28p - Kroford 32p/



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC