• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea peti ili Kakanj prvi put

Autor mondo.ba

Počinje finalna serija plej ofa košarkaške Lige Bosne i Hercegovine.

U subotu počinje finalna serija plej ofa košarkaškog šampionata Bosne i Hercegovine. Igokea, koja je do sada četiri puta bila šampiona, a u nizu prethodne tri godine je favorit protiv ekipe Kaknja.

Ekipa Dragana Bajića je favorit iz par razloga. Jednostavno imaju kvalitetniji i iskusniji sastav, iskustvo igranja ABA lige, prednost domaćeg terena, samopouzdanje pošto su u Ligi BiH bez poraza. Ekipu Kaknja ove sezone savladali su dva puta. Oba puta dosta ubjedljivo. U Laktašima je bilo 77:52, a u Kaknju 58:85.

" Došli smo do kraja izuzetno turbulentne, ali uspješne sezone. Ipak, još nismo završili posao. Ostala nam je finalna serija sa Kaknjem, u kojoj očekujem da odbranimo titulu i da i naredne sezone zaigramo u ABA ligi. Kakanj je napravio veliki rezultat i zaslužuje veliki respekt. To je ekipa koja nije za potcjenjivanje, što su pokazali njihovi rezultati prvo u Ligi 12, a zatim i u Ligi 6. Mi smo ih dobili dva puta ubjedljivo, a nadam se da ćemo seriju nepobjedivosti nastaviti i u finalu ", izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

Kakanj je samim plasmanom u finale ispunio sva očekivanja za ovu sezonu.To je najveći uspjeh tima koga sa klupe predvodni mladi i perspektivni stručnjak Josip Pandža.

" Kao što sam i ranije rekao, ovo finale će biti nagrada za sve što smo uradili ove sezone. Napravili smo senzaciju sa jednim od najjeftinijih timova u čitavoj ligi. Slijedi nam finale u kojem ćemo pokušati da pokažemo da nismo slučajno tu gdje jesmo. Zna se da je Igokea po svemu ispred nas, od budžeta pa do igračkog kadra. Potrudićemo se da pružimo što jači otpor, idemo iz minute u minutu i vidjet ćemo šta ćemo napraviti", kazao je Josip Pandža.

Prva utakmica na rasporedu je u subotu, u 20 časova i 15 minuta u Laktašima (RTRS plus, BHT 1 ) .Naredna se igra 4. maja u Kaknju, dok će  treća biti odigrana 7. maja u Laktašima. Šampion će postati ekipa, koja prva dođe do tri pobjede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC