• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murić: Zbližila nas teška situacija!

Autor mondo.rs

"Sve što nam se dešavalo još nas je više ujedinilo. Uostalom, ništa jače ne zbliži ljude nego teška situacija. Nažalost, mi smo toga imali puno ove sezone", ispričao je Edo Murić u opširnom intervjuu za "Sportski žurnal".

 Edo Murić teška situacija nas zbližila Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizan treniraju i spremaju se za početak sezone u domaćem šampionatu.

Da bi održali formu igraju i prijateljske utakmice, a bez prave takmičarske utakmice su još od poslednjeg kola regularnog dela ABA lige, kada su u Beogradu savladali Cedevitu i tako im pokvarili plasman.

Jedan od najboljih košarkaša Partizana u finišu sezone bio je Slovenac Edo Murić koji je sezonu počeo povređen, ali polako se kod novog trenera Aleksandra Džikića nametao kao lider ekipe, što potvrđuje i statistika ovog momka rođenog 1991. godine.

U opširnom uskršnjem intervjuu za "Sportski žurnal" dotakao se mnogih tema, a pre svega ističe koliko je zaljubljen u Beograd i Partizan.

"Sve što sam mislio o Partizanu pre nego što sam došao ovde, ostalo je isto. Vreme u Partizanu ću pamtiti do kraja života, samo mi je žao što prošle godine nismo uspeli da osvojimo titulu. Nadam se da će i toga biti", počeo je Murić svoj intervju za "Sportski žurnal".

Kao glavnog "krivca" za neosvajanje šampionske titule prošle sezone označio je sebe, odnosno, povredu koja ga je zadesila.

"Prošle sezone smo imali šampionski tim. Da smo sve vreme na okupu imali onu grupu igrača koja je usred sezone vezala 13 pobeda, osvojili bismo sve. Došao je Pavlović, Mačvan, Milosavljević se vratio iz povrede... Ali, onda sam se ja povredio. Da smo imali malo sportske sreće, da nije bilo tih povreda, mogli smo lako da nastavimo niz osvajanja".

"Zato jedva čekam kraj ove sezone i novu borbu za trofej, pa da probamo da ga osvojimo. Moramo da idemo korak po korak. Ali, ako nemaš cilj da odeš u finale i da se boriš za titule, onda ne bi trebalo ni da igraš", podvukao je on.

Izvor: MN PRESS

Istakao je da mu mnogo znači svaka pobeda nad najljućim rivalom Crvenom zvezdom, a potom i pevanje sa navijačima koje sledi posle toga, ali podseća da ova sezona nije nimalo dobro počela po crno-bele.

"Kako je počelo - super smo završili. Od trenutka kada je došao Džikić, to je bio maksimum koji smo mogli da izvučemo. Dobro se poznajem sa njim, drago mi je što opet sarađujemo. On je gazda, autoritet, istovremeno i naš najbolji prijatelj. Od kada je došao samopouzdanje igrača i celog tima je poraslo", kazao je on.

Šta je povezalo ovu grupu igrača, otkrio je za kraj...

"Držali smo se zajedno kada je bilo teško, pa i posle kada je bilo bolje. Sve što se dešavalo još više nas je ujedinilo. Uostalom, ništa jače ne zbliži ljude nego teška situacija. Nažalost, mi smo toga imali puno ove sezone. Mora da bude i neka pozitivna stvar u svemu što nam se dešavalo. Ovo jeste jedna od njih. Zbližili smo se. Posle svega, mnogo više ceniši pobede i svaku utakmicu", ispričao je Murić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC