• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na korak do titule!

Autor mondo.rs

Lepa i raznovrsna igra crveno-belih u ubedljivoj pobedi nad Megom, 93:74! Prvu meč loptu, za odbranu "jadranskog" trofeja, Radonjićev tim imaće u ponedeljak.

 Zvezda na korak do titule! Izvor: MN PRESS

Posle čvrste i žestoke, obostrane borbe u prvom meču, demonstracija snage favorita u drugom.

Crvena zvezda Telekom savladala je Mega Leks i u subotu uveče, čime je stekla meč lopte za odbranu titule ABA lige.

Izuzev početka utakmice, u kojem je gost imao snage za otpor i gard, slabo posećeni crveno-beli "Pionir" (2.608) gledao je večeras atraktivnu, brzu i nesebičnu igru ekipe Dejana Radonjića.

Iako su pobedili 19 poena razlike i iako su ubacili 14 trojki, igrači Zvezde najveću hvalu zaslužili su za zaista odličnu igru u napadu, u kojem su sabrali čak 31 asistenciju, za 30 pogodaka iz igre!

U takvoj situaciji, brojke zaista ne lažu, već pružaju pravu sliku kako je tekla igra večeras u svemu boljeg tima. Prvu šansu da odbrani titulu aktuelni šampion imaće u ponedeljak, u Sremskoj Mitrovici.

ZVEZDA - MEGA 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14)

Crveno-beli ubacili su večeras u viši stepen prenosa u odnosu na prvi meč i primorali protivnika da igra po njihovim pravilima.

Stefan Jović bio je mozak ekipe i pokazao je raskoš svog talenta, ubacivši devet poena uz isto toliko asistencija i po četiri skoka i ukradene lopte. Luka Mitrović odigrao je najbolji meč od svog povratka iz polugodišnje pauze, "rešavao" zonsku odbranu protivnika i sa visokog posta razigravao igrače, upisavši pet asistencija, uz isto toliko skokova i takođe devet poena.

"Mozak" domaće ekipe bili su i aplauzima nagrađeni Vasilije Micić (6 p, 2 as) i Marko Gudurić (8 p, 6 as), koji je za 25 minuta na terenu takođe pokazao da se vratio u pravi ritam nakon pauze.

Istovremeno, egzekutori raznovrsne Zvezdine igre bili su Marko Simonović, prvi strelac tima sa 16 poena (4/8 za tri), Kvinsi Miler sa 11 (5 sk), kao i na momente Tarens Kinzi i Branko Lazić, koji su završili meč sa po 10 poena. Centri crveno-belih Cirbes i Štimac takođe su bili veoma uočljivi na parketu, napravivši značajnu razliku u ofanzivnim skokovima (13:7), koji su bili jedan od konkretnijih razloga pobede domaćina...

Sa druge strane, Mega večeras nije imala snage da se suprotstavi domaćinu kao u prvom meču. Dejan Milojević je menjao postavu, tražio reakciju ekipe, ali izuzev Nikole Ivanovića, najboljeg strelca utakmice (22 p, 6/11 za tri) u skraćenoj rotaciji nije pronašao igrača koji bi imao ključ za odbranu Zvezde. I crnogorski "plej" imao je u tome velikih problema, pa je završio meč sa čak sedam izgubljenih lopti...

Bez Timotea Luvavua i trojice odranije povređenih igrača, mladi trener nije našao formulu prema kojoj bi njegov tim uspevao da parira protivniku. Nikolić i Zagorac postigli su po 16 poena, ali ni njihova rola nije bila toliko konstantna da bi napravila veliki problem agresivnom domaćinu.

Ostaje da se vidi da li će Milojević u ponedeljak, u trećoj utakmici, uspeti da nađe rešenje za igru Radonjićevog tima ili će Zvezda okončati "jadranski" plej-of bez poraza, sa odbranjenom titulom u rukama.

ZVEZDA: Kinzi 10 (1/2 za tri), Rebić 3, Dangubić, Mitrović 9 (5 sk, 5 as), Lazić 10, Micić 6, Simonović 16 (4/8 za tri), Gudurić 8 (6 as), Jović 9 (9 as, 4 sk, 4 ukr), Miler 11 (1/5 za tri, 5 sk), Cirbes 9 (5 sk), Štimac 2 (4 sk).

MEGA: Simić 2, Đoković 3, Veljković 2, Musić, Ivanović 22 (5 as, 7 izg), Pavlović, Luvavu, Zagorac 16 (6 sk), Simeunović 6, Nikolić 16 (7 sk), Janković 7 (6 sk), Pecarski.

KRAJ! POBEDA ZVEZDE I VOĐSTVO U SERIJI 2:0!

40' 93:74 Čak 30. timska asistencija Zvezde, za trojku Luke Mitrovića. U sledećem napadu "upisao" se i Rebić, takođe trojkom.

39' 87:72 Janković pravi korake, a Ivanović krade loptu Guduriću. Greške na obe strane prekida Marko Simonović, ubacivši svoju četvrtu trojku, a 12. Zvezdinu.

37' 84:70 Gudurić promašuje šut za tri, pa krade loptu Zagorcu u ranoj fazi napada. Potom i asistira Simonoviću za zakucavanje posle prodora kraj čeone linije.

36' 82:68 Janković posle ofanzivnog skoka smanjuje razliku na 11 poena, ali odmah potom Simonović iz ćoška pogađa svoju treću trojku.

- Micić završava utakmicu, napravivši petu ličnu grešku. Pružio je bolju partiju nego što to njegove cifre pokazuju (6 p, 2 as, 2 ukr)

34' 79:65 Gudurić pogađa iz teške situacije, posle prodora među nekoliko igrača Mege. Odmah potom, Nikola Ivanović ubacuje svoj 22. poen, za "minus 14".

31' 77:60 Micić pogađa svoju drugu trojku, a Milojević posle samo minut igre poziva tajm-aut i okuplja ekipu kraj klupe. Maksimalno vođstvo Zvezde.

- Kraj treće četvrtine -

30' 72:60 Mega ostaje čvrsta u odbrani, sprečava Zvezdu da izgradi dobar napad, ali Ivanović promašuje ceo obruč pri šutu za tri poena. Veljković dve sekunde pre kraja sprečava prodor Kinzija, a sudije dosuđuju faul u korist crveno-belih. Ne slažu se ni mladi centar, ni njegov trener, dok Kinzi pogađa samo drugo bacanje.

30' 71:60 Trojka Ivanović, trojka Nikolić i Radonjić traži brzi tajm-aut. Traži od svojih igrača mirniji pristup na obe strane.

29' 71:54 Sjajan period Zvezde! Simonović zakucava, Micić krade loptu, Simonović pogađa trojku! Tajm-aut Dejan Milojević.

28' 66:52 Rade Zagorac u kontraritmu u ovim trenucima. Promašio je prilično otvoreni šut za tri za "minus 8", pa potom sprečio kontru suvišnim faulom i za svoj tim (bonus) i za sebe, jer mu je to bila četvrta lična greška. Gudurić kažnjava.

- Mega ponovo igra zonsku odbranu...

26' 60:50 Nikolić pogađa trojku, za "minus 10", a Mega potom ne koristi dva napada za spuštanje prednosti Zvezde na jednocifrenu razliku. Promašivali su Simeunović, pa Zagorac iz teške situacije.

25' 60:47 Kinzi za Cirbesa, a Cirbes na svoj način, polu-horogom posle okreta pogađa za novih "plus 13" i prekid serije Mege. Amerikanac i Nemac igraju u ovim trenucima odlično i u odbrani.

23' 58:47 Zagorac pogađa trojku, a Simeunović odlično reaguje u odbrani i to je mini-serija gostiju. Potom odlično zatvaraju i Milera i kreću u dodatno smanjenje razlike. Mogu li da se rezultatski vrate u egal?

21' 58:42 Cirbes podiže razliku na "plus 14", a Zagorac odgovara trojkom. Ipak, Kinzi potom ostaje takođe sam i vraća 14 poena prednosti. Šestorica Zvezdinih igrača pogađala su trojke, a timski su sakupili 20 asistencija.

Crveno-beli diktiraju ritam, igraju dovoljno dobru odbranu i sjajno, izuzetno "tečno" u napadu, što dokazuje i statistika od 18 asistencija za 17 pogodaka iz igre. Luka Mitrović (5, 3 sk, 4 as) ima izuzetno važnu ulogu u "razbijaju" postavke odbrane gostiju.

Na drugoj strani, Mega je parirala domaćinu desetak minuta i potom je meč počeo da ide u smeru u kojem je Zvezda htela. Nikola Ivanović prvi je strelac utakmice, sa 13 poena (3/5 za tri), ali i sa četiri izgubljene lopte.

Među domaćima statistiku je "napunio" i odlični Jović, sa devet poena, pet asistencija i po tri skoka i ukradene lopte, za trenutni indeks korisnosti 16.

Strelci:

ZVEZDA: Kinzi 6, Mitrović 5 (4 as), Lazić 8 (2/3 za tri), Micić 3, Simonović 3, Gudurić 4, Jović 9 (2/4 za tri, 5 as, 3 sk), Miler 8, Cirbes 6.

MEGA: Simić 2, Đoković 3, Ivanović 13 (3/5 za tri, 4 izg), Zagorac 9, Simeunović 4, Nikolić 8 (1/2 za tri).

- POLUVREME -

20' 52:39 Đoković pravi izuzetno loš faul na Guduriću - i to svoj četvrti. Mladi bek crveno-belih koristi oba slobodna bacanja. Ivanović potom ne uspeva da u poslednjih desetak sekundi izgradi dobru poziciju za šut.

20' 50:37 Lazić sa linije penala vraća "plus 13" posle još jedne lepe asistencije Luke Mitrovića, izuzetno važne za ovako tečnu igru crveno-belih.

18' 48:35 Simonović pogađa svoju prvu trojku, a Zvezdinu sedmu iz 17 šuteva. Odmah potom pogađa i Jović, uz 17. asistenciju crveno-belih za isto toliko pogodaka iz igre.

- Crveno-beli su već sabrali 15 asistencija, za svojih 15 pogodaka iz igre. Napadi su im tečni i atraktivni. Zvezda pruža lepo veče navijačima.

17' 42:31 Luka Mitrović zaradio je treću ličnu grešku, ponovo fauliravši perfektnog Nikolića. Odmah potom, posle lepe akcije Zvezde i faula kapitena crveno-belih uz faul.

16' 38:28 Ivanović zaustavlja nalet Zvezde, ubacivši trojku, za svoj 11. poen. Ipak, na drugoj strani odgovara Jović, istom merom - trojkom. Plej crveno-belih već je sabrao 7 poena, 3 skoka i 5 asistencija.

15' 35:25 Simonović je ušao na teren i brzo pokušao da se "upiše" trojkom, ali nije pogodio iz otvorene pozicije. Duže od minuta na semaforu stoji ovaj rezultat, dok se na terenu razvija brža igra.

- Tehnička Dejanu Milojeviću zbog prigovora. Ljut je trener Mege i na sudiju Maričića zbog odluke da ne dosudi faul na njegovom igraču, a prethodno je kritikovao i svoj tim, na tajm-autu.

Tajm-aut Dejan Milojević. Ponovo slabo ispunjeni "Pionir" zadovoljan je onim što vidi.

12' 34:23 Miler pogađa trojku iz otvorene pozicije (Zvezda ih trenutno šutira 5/10), Jović ubacuje jedno slobodno bacanje, a Jović i Miler potom podižu publiku na noge. Najveća prednost Zvezde.

11' 28:23 Štimac pored dvojice čuvara vidi Gudurića i asistira mu pod koš za lake poene. Na drugoj strani, "upisuje" se i Đorđe Simeunović, "iks faktor" Mege u prvoj utakmici.

- Na početku druge deonice, oba trenera prave izmene. Radonjić je prvi put na utakmici poslao na teren Gudurića i Štimca, dok je Milojević prvi put u seriji ubacio oporavljenog Pavlovića.

- Kraj prve četvrtine -

10' 26:21 Kinzi spektakularno zakucava, sa dve ruke!

Nikolić prethodno pogađa trojku za goste, svojim perfektnim izbačajem. Kinzi na drugoj strani "oseća" Cirbesom pod košem, pa kažnjava udvajanje na Mileru pravim dodavanjem za Cirbesa. Nemac pogađa iz druge.

9' 22:18 Zvezda konstantna u ofanzivnim skokovima (5), u čemu prednjači Cirbes, čije se prisustvo na terenu i te kako vidi u prvoj četvrtini. Kinzi krade loptu iz ruku Ivanovića, a Micić se upisuje pogotkom za tri. Milojević traži prvi tajm-aut.

8' 17:18 Kinzi pogađa posle prodora, a Lazić svoj drugi šut van 6,75. Na drugoj strani Nikola Ivanović čuva vođstvo Mege odgovorivši trojkom. Dobar ritam utakmice u ovim momentima. Radonjić menja Jovića Micićem.

7' 12:13 Mitrović faulira Danila Nikolića pri početku šuta za tri igrača Mege, koji je potom iskoristio sva tri slobodna bacanja. Kvinsi Miler je prvi put ušao na teren, upravo zamenivši Mitrovića.

6' 10:10 Trojka Jovića, poeni Mitrovića posle kontre. Na drugoj strani Nikolić pogađa prvu kontru za goste. Jako važna uloga oporavljenog kapitena crveno-belih u sve konkretnijim napadima svog tima na zonu gostiju, koja podrazumeva i udvajanja na spoljnim pozicijama.

5' 5:7 Mega se zonom razmrdala u odbrani, a na drugoj strani stekla i prvo vođstvo, poenima Radovana Đokovića posle kontre. Loš šut Zvezde na početku utakmice. Ušla je u meč sa 1/5 za tri, i to uglavnom iz otvorenih pozicija.

4' 5:4 Mega je tokom jednog dugog napada zaigrala zonsku odbranu i iznenadila domaćina, koji je loše reagovao. Odmah potom, Ivanović je približio ekipu na "minus 1". Zvezda hvata ofanzivne skokove, ali to ne konkretizuje.

2' 3:2 Prve poene na utakmici postiže Branko Lazić. Pogodio je trojku, pa nije uspeo da "zatvori" Radeta Zagorca, koji je brzo odgovorio.

MEČ JE POČEO!

Sudije: Ilija Belošević, Petar Obradović i Saša Maričić.

Startne petorke

ZVEZDA: Jović, Lazić, Kinzi, Mitrović, Cirbes.
MEGA: Ivanović, Đoković, Zagorac, Nikolić, Janković.

Da li će Zvezda izboriti prvu "meč loptu" za titulu ili će Mega odvesti izjednačene rivale u Sremsku Mitrovicu?

Odgovor na to pitanje saznaćemo večeras, kada će tim Dejana Radonjića zaigrati protiv ekipe Dejana Milojevića u drugoj utakmici finala ABA lige. Trenutni skor u seriji je 1:0 za aktuelnog šampiona.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počinje u 20.00 časova, a po jedna nedoumica postoji u vezi sa oba tima.

Što se tiče Zvezde, neizvesno je koliko će Nemanja Dangubić biti u stanju da pomogne zbog povrede skočnog zgloba. Na drugoj klupi sedeće Timote Luvavu, lider Mega Leksa, koji je bio prinuđen da "preskoči" prvu utakmicu, pa ostaje da se vidi da li će večeras biti u stanju da zaigra.

Druga runda finala počinje u 20.00 časova. Ostanite uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC