• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno lepe vesti: Rezervišite karte za "Arenu"!

Autor mondo.rs

FIBA, sasvim je izvesno, neće Srbiji "dirati" kvalifikacije za OI. Ulaznice su spremne za prodaju, delegacija iz Minhena stiže u obilazak "Arene".

 Srbija domaćin kvalifikacija za Olimpijske igre Izvor: MN PRESS

U jeku rata između Evrolige i FIBA konačno jedna dobra vest za Srbiju.

Koraci koje je preduzeo Košarkaški savez Srbije doveli su do toga da će FIBA "ostaviti" kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju – u Beogradu!

"Večernje novosti" u broju od petka donose priču o tome da će tokom sledeće nedelje u našu prestonicu doputovati visoka delegacija FIBA, što je inače uobičajena praksa pred velike događaje, ali koja u ovom slučaju potvrđuje da Srbiji neće biti oduzeta organizacija turnira, iako je o tome otvoreno bilo reči.

Dakle, "orlovi" će se boriti za put u Brazil kao što je bilo predviđeno, od 4. do 9. jula u "Kombank areni".

"Svetska košarkaška federacija dugo je pretila nacionalnim savezima zbog 'neposlušnosti0 njihovih klubova, između ostalog i oduzimanjem Beogradu kvalifikacionog turnira za Rio. Prema svemu sudeći, od svih silnih pretnji i zastrašivanja koje su danima punile novinske stupce širom Evrope, neće biti ništa", pišu "Novosti", pozivajući se na svoje izvore i navode dalje:

Kalendar:

4. jul: Japan - Letonija, Srbija - Portoriko.

5. jul: Portoriko - Angola, Letonija - Češka.

6. jul: Angola - Srbija, Češka - Japan.

8. jul: polufinala

9. jul: finale

*napomena: Plasman na OI obezbediće samo pobednik turnira.

"Prva, i to zvanična potvrda da srpska prestonica i naš nacionalni savez nemaju razloga za strah, je puštanje u prodaju ulaznica za mečeve u 'Kombank areni'. Naravno, to ne bi moglo da se desi bez saglasnosti FIBA, koja je i na svom sajtu objavila uputstva zainteresovanima van naše zemlje kako je moguće doći do ulaznica".

"Već odranije je poznato da će sve reprezentacije biti smeštene u hotelu 'Kraun plaza' i da će im biti obezbeđeni treninzi u Hali sportova 'Ranko Žeravica'", piše beogradski list i zaključuje:

"Prema pravilima, nacionalni timovi će doći u Beograd minimalno 48 sati pre starta turnira, a s obzirom na to da su učesnici tri vanevropske selekcije (Angola, Japan, Portoriko), nije isključeno da će se neka od njih pojaviti i koji dan ranije, kako bi se igrači adaptirali na centralnoevropsku vremensku zonu i klimu na Starom kontinentu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC