• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Bogdan mora da zna...

Autor mondo.rs

Trener Fenerbahčea čestitao Laboralu na odličnom polufinalu Fajnal fora Evrolige. "Mi smo Ujedinjene nacije u malom".

Željko Obradović bio je na velikim mukama u meču protiv Laboral Kuće, koja je iz uloge autsajdera (ako tako nešto, uopšte, postoji na Fajnal foru) došla na prag trijumfa i plasmana u finale.

Fenerbahče je u poslednjem minutu nadoknadio četiri poena zaostatka i onda u produžetku dotukao uzdrmanog rivala - 88:77 (72:72).

"Tražio sam petoricu igrača, da igraju kao što smo igrali cele sezone", osvrnuo se Obradović na probleme u trećoj i delu četvrte četvrtine.

 "Igrali smo nervozno, u napadu smo donosili odluke koje nemaju veze sa životom. To je razlog što smo u drugom poluvremenu sve vreme jurili rezultat. Poslednje dve odbrane smo odigrali veoma dobro i to nas je spasilo. Produžetak je bio druga priča, jer su se probudili neki moji igrači koji su prespavali drugo poluvreme".

Nije teško pogoditi da je Obradović mislio (i) na Bogdana Bogdanovića, koji je u ekstra periodu postigao devet od svojih 18 poena i prvih sedam poena ekipe Fenerbahčea.

"Spavao je, ali tu se konačno probudio. Ali, to je on. Momak ima neverovatan karakter. Ja mu verujem i tim mu veruje, samo mora da zna da se utakmica igra 40 minuta. Ili, kao danas - 45".

Laboral Kuća potvrdila je da su pobede nad odličnim timovima Reala, Barselone, CSKA... bile plod kvaliteta u timu i sjajne "hemije".

"Zaista bih želeo da čestitam Laboralu. Igrali su timski i još jednom pokazali da su sjajan tim. Sa izuzetkom prvih nekoliko minuta, prikazali su odličnu košarku".

Izjava Željka Obradovića posle plasmana u finale Evrolige
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Obradović je otkrio i šta su posle utakmice u svlačionici uradili njegovi igrači.

"Na parčetu papira smo na različitim jezicima napisali 'Još jedna'. U Fenerbahčeu smo kao Ujedinjene nacije u malom. Hvala i navijačima, koji su veoma važan deo onoga što radimo i pomogli su nam da se plasiramo u finale".



Trofejni srpski trener u nedelju od 20 časova će protiv CSKA i svog kuma i nekadašnjeg pomoćnika Dimitrisa Itudisa jurišati na devetu titulu klupskog prvaka Evrope.

Nijedan drugi trener nije osvojio Evroligu ili Kup šampiona više od četiri puta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC