• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdini klinci bez evropskog trofeja

Autor mondo.rs

Mladi košarkaši Crvene zvezde poraženi su u finalu juniorskog turnira Evrolige u Berlinu od Barselone

 Juniorska liga: Zvezda izgubila od Barselone Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je treću godinu zaredom igrala u finalu juniorskog turnira Evrolige, ali nije uspela da se domogne drugog trofeja.

Bolji od crveno-belih u Berlinu bili su mladi košarkaši Barselone koji su slavili rezultatom 90:82 (33:17, 17:29, 20:17, 20:19).

Crvena zvezda osvojila je jedini pehar u Milanu 2014, kada je u finalu pobedila Real (55:42), a Madriđani su im se revanširali godinu dana kasnije pred svojom publikom - 73:70.

Mladi tim Crvene zvezde je posle stegnute igre u prvom kvartalu, kada je Barsa stekla visoku prednost (33:17) u nastavku "pokazala zube". Serijom 10:2 uhvatili su priključak, a potom su neposredno pred odlazak na veliki odmor trojkom Matije Radovića stigli na korak od izjednačenja – 41:42.

Nakon toga crveno-beli, koje je uz Aleksu Radanova predvodio i Boriša Simanić, uspevali su da pariraju Barsi, konstantno "kaskajući", uz zaostatak od nekoliko poena. Zvezde je tada prokockala veliku šansu jer nije nije uspela da napravi osetniju seriju, ozbiljnije pripreti i stigne do preokreta.

Za razliku od njih Katalonci u poslednjem kvaratlu "dodali gas", pobegli na "plus 15" (87:72) i srušili sve nade Beograđana.

Najefikasniji u redovima Barselone, koja se prvi put dokopala evroligaškog trofeja posle tri finala, bili su Erik Martinez sa 21 poenom i osam skokova, dok je Serhi Martinez upisao 17, uz sedam uhvaćenih lopti. Pol Figueras meč je završio sa 10 poena i 10 asistencija.

Kod Crvene zvezde istakli su se Aleksa Radanov sa 23 poena, uz po četiri skoka i asistencije, Boriša Simanić upisao je 19 pogodaka i imao šest uhvaćenih lopti, dok je Matija Radović meč završio sa učinkom od 18 poena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC