• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko optužio Lamoniku za poraz!

Autor mondo.rs

"Svim srcem verujem da je Fenerbahče zaslužio da osvoji Evroligu, ali je neko očigledno mislio da ne zaslužujemo", rekao je slavni srpski trener.

 Željko Obradović kritikovao suđenje u finalu Evrolige Izvor: MN PRESS

Trener Fenerbahčea Željko Obradović, koji je doživeo poraz večeras u dramatičnom finalu Evrolige u kojem je njegov tim gubio 21 poen razlike u 28. minutu, pa ostao bez pobede košem CSKA iz Moskve za produžetak na 1,2 sekunde pre kraja, optužio je poznatog italijanskog sudiju Luiđija Lamoniku za takav ishod.

Pogotkom Viktora Krijape, iz odbojke, posle promašaja Nanda De Koloa, CSKA je izborio produžetak uprkos ubedljivom vođstvu još od druge četvrtine, a u dodatnih pet minuta uspeo da stigne do sedme titule prvaka Evrope.

Sam Obradović ostao je na osam, a na konferenciji za medije po završetku berlinske drame naveo je dva sporna događaja – korake De Koloa u pomenutom poslednjem napadu u četvrtoj četvrtini i onda, kako kaže, tendenciozno suđenje u produžetku.

Last minute of Amazing game 83-83 - going to OT - CSKA Moscow - Fenerbahce Istanbul
Izvor: YouTube



Govoreći o Lamoniki i njegovim odlukama, rekao je...

"Svim srcem verujem da je Fenerbahče zaslužio da osvoji Evroligu, ali je neko očigledno mislio da ne zaslužujemo. Gledao sam poslednji napad CSKA, Nando De Kolo je napravio korake. Bilo je očigledno. Protiv košarkaških pravila je napraviti korake", rekao je Obradović, a onda se osvrnuo na produžetak.

"Teško mi je da razumem kako je u produžetku CSKA imao deset slobodnih bacanja a Fenerbahče NULA", klimao je glavom i zahvalio se navijačima Fenera na srčanoj podršci.

Posebnu pažnju posvetio je svom "bratu", pobedniku večeras, Dimitrisu Itudisu, koji je ponovo pokazao da je veliki džentlmen i u trenucima najvećeg slavlja veličao zasluge Obradovića za svoju karijeru i prvi trijumf u Evroligi.

Ništa manje srdačan nije bio ni "učitelj".

Najtrofejniji evropski trener je ipak i čestitao svom kumu Dimitrisu Itudisu osvajanje prve Evrolige.

"Hoću da čestitam mom mlađem bratu osvajanje prve Evrolige. Pored njega, tu su još dva moja pomoćnika iz Panatinaikosa, tako da im svima sleduju posebne čestitke", rekao je Obradović i dodao:

"Veoma sam ponosan. Odigrali smo sjajnu Evroligu i ja mislim da smo zaslužili da je osvojimo u regularnom toku".



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC