• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijski uspeh Toronta!

Autor mondo.rs

Reptorsi ubedljivo dobili "majstoricu" protiv Majamija i prvi put se plasirali u finale plej-ofa Istočne konferencije.

Domaći teren još jednom je "odradio posao"!

Posle 4:3 protiv Indijana Pejsersa u prvom kolu, Toronto Reptorsi su i polufinalnu seriju Istoka protiv Majami Hita završili pobedom pred svojim navijačima u sedmoj utakmici.

Nakon što se tim sa Floride u finišu treće četvrtine primakao na 84:78, Reptorsi su poslednjih 12 minuta rešili u svoju korist čak sa 30:11 i trijumfovali rezultatom 116:89.

Tako su se jedinom kanadskom NBA ligašu na najbolji način isplatili dobar učinak u regularnom delu sezone i drugo mesto na Istoku, iza Klivlend Kavalirsa.

Upravo Lebron Džejms i drugovi (po 4:0 protiv Detroita i Atlante) biće rivali Reptorsima u njihovom prvom finalu konferencije, najverovatnije od noći između utorka i srede.

Ostaje da se vidi da li će se i kada oporaviti startni centar Jonas Valančunas, koji je povredio skočni zglob u trećem meču serije protiv Majamija, i to nakon što je njegov direktni rival Hasan Vajtsajd povredio koleno i, pokazaće se, završio sezonu.

Toronto se NBA karavanu priključio 1995. i za 20 sezona pre ove, sedam puta bio učesnik plej-ofa, a samo jednom prošao prvu rundu. Bilo je to 2001, kada je ekipa predvođena Vinsom Karterom eliminisala Njujork Nikse (3:2), pa ispala od Alena Ajversona i Filadelfija Siksersa - 3:4.

Dakle, mnogo toga se u plej-of istoriji Reptorsa rešavalo u "majstoricama", a ovog proleća je samo nastavljeno sa tom praksom.

TORONTO: Lauri 35 (7sk, 9as, 4ukr, 4izg), Derouzan 28 (8sk), Bijombo 17 (16sk), Kerol 14 (5sk), Paterson 11 (11sk), Ros 8, Nogeira 2, Džozef 1.

MAJAMI: Dragić 16 (6sk, 7as), Vejd 16 (4sk, 3as), Vinslou 14 (8sk), Dž. Džonson 13, Deng 12 (3blk), Mekroberts 10, T. Džonson 3, Ričardson 3, Rajt 2.

Finale Zapada između Golden Stejta i Oklahome počinje u utorak u 3.00 po centralnoevropskom vremenu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC