• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo možda niste znali o CSKA

Autor mondo.rs

Pročitajte osam stvari o novom šampionu Evrolige

Ekipa CSKA iz Moskve osvojila je trofej Evrolige na završnom turniru koji je održan u Berlinu.

Ruski tim pobedio je u dramatičnom finalnom meču Fenerbahče, posle produžetka - 101:96.

Evroliga je izdvojila osam podataka o ekipi CSKA.

* CSKA je osvojio sedmu titulu prvaka Evrope. Moskovljani su prethodno bili najbolji na kontinentu 1961, 1963, 1969, 1971, 2006. i 2008. godine. Oni su se tako približili Real Madrid koji je najtrofejniji tim sa devet šampionskih pehara.

CSKA
Izvor: YouTube

* Kajl Hajns osvojio je treću evroligašku titulu u karijeri. Prethodno je dva puta slavio sa Olimpijakosom 2012. i 2013. godine. Poslednji igrač pre njega koji je osvojio Evroligu sa različitim timovima je njegov bivši saigrač Vasilis Spanulis. On je bio najbolji sa Panatinaikosom 2009, a onda i sa Olimpijakosom dve godine zaredom (2012. i 2013).

Izvor: MN PRESS

* Miloš Teodosić u Berlinu je osvojio prvi trofej Evrolige u karijeri. To je uspeo tek na sedmom Fajnal-foru! On je igrač koji je odigrao ubedljivo najviše mečeva pre nego što se domogao trofeja.

* Takođe, Teodosić je pehar podigao tek u trećem finalu završnog turnira sezone. Prethodno je izgubio finale 2010. kada je bio član Olimpijakosa, i sa CSKA, 2012. godine.

* Dimitris Itudis drugi je grčki trener u istoriji koji je osvojio titulu Evrolige. Pre njega to je samo uspeo Jorgos Barcokas, pre tri godine sa Olimpijakosom.

* Viktor Hrijapa, Andrej Voroncevič i Nikita Kurbanov osvojili su u berlinu drugu evroligašku titulu sa CSKA. Hrijapa i Voroncevič su to uspeli i 2008. godine, dok je Kurbanov pomogao ekipi u osvajanju trofeja 2006.

* Vitali Fridzon i Nando de Kolo uspeli su da kompletiraju trofeje u Evroligi i Evrokupu. Osim njih to je pošlo za rukom još jedanaestorici igrača. Fridzon je osvojio Evrokup 2012. sa Himkijem iz Moskovskog regiona, dok je De Kolo podigao pehar tog takmičenja sa Valensijom 2010. godine.

De Kolo
Izvor: YouTube

* Nando de Kolo, MVP Fajnal-fora u Berlinu, tek je drugi francuski igrač koji se u poslednjih 15 godina popeo na krov Evrope. Pre njega to je uradio Antoan Rigodo 2001. godine, kada je sa Kinderom osvojio Evroligu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC