• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kavsi bez milosti

Autor mondo.rs

Odmorni Klivlend iskoristio ubedljivo savladao Toronto i poveo 1:0 u finalu Istočne konferencije NBA lige

Klivlend je iskoristio čak devet dana odmora, koliko je imao posle maksimalnih pobeda u prve dve runde plej-ofa, i na startu finalne serije Istoka odmah Toronto stavio do znanja da će biti težak protivnik.

Kavsi su pred domaćom publikom ubedljivo pobedili Toronto rezultatom 115:84 i poveli u finalnoj seriji rezultatom 1:0.

DO FINALA DVA PUTIĆA

Klivlend je u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije pobedio Detroit 4:0, a onda je istim rezultatom u polufinalu konferencije "počistio" Atlantu.

Toronto je, za razliku od Kavsa, odigrao dve "majstorice" do finala. Duel protiv Indijane i protiv Majamija rešili su tek posle sedam odigranih mečeva.

Klivlend su do pobede predvodili Kajri Irving sa 27 poena i Lebron Džejms sa 24 poena, šest skokova i četiri asistencije. Džejms je igrao 28 minuta, pogodio je prvih devet šuteva, a u poslednjoj četvrtini nije ulazio u igru već je sa klupe bodrio rezerviste, koji su ostvarili najubedljiviju pobedu u plej-ofu u klupskoj istoriji.

Domaći su u prvom delu utakmice imali 67 odsto uspešnosti šuta i prva su ekipa koja je počela plej-of sa devet vezanih pobeda, još od 2012. godine kada je San Antonio nanizao 10. Uprkos tome, Lebron nije u potpunosti zadovoljan.

"Imamo naš cilj, a to nije devet pobeda. Ja sam i pre imao devet pobeda, imao sam i 14. Znamo da ćemo se u nastavku suočiti sa problemima", rekao je Džejms.

Kavs
Izvor: YouTube

U ekipi Toronta najefikasniji je bio Demar Derozan sa 18 poena, Bizmak Bijombo postigao je 12, a Kajl Lori osam pogodaka.

Klivlend je u drugoj četvrtini serijom 20:2 "samleo" Toronto. Domaćini su tada poveli 33:16 i tu prednost nisu ispustili do kraja meča. U toj deonici Reptorsi su prvi koš iz igre postigli tek 6:26 minuta pre kraja, a Klivlend je završio poluvreme serijom 12:4, za nedostižnih 66:44.

Trener Toronta Dvejn Kejsi rekao je da je razočaran, ali da veruje da njegova ekipa može da postige više i da se ne plaši Klivlenda.

"Rezultat je sramotan, ali ovo je samo jedna utakmica", rekao je Kejsi.

Priliku da odigraju bolje Reptorsi će imati u četvrtak uveče, kada je na programu drugi meč finalne serije Istoka, u kojem će opet domaćin biti Klivlend.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC