• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Plej-of neće biti lep

Autor mondo.rs

Trener Partizana o kalendaru završnice sezone. "Samo da ne bude povreda"

 Aleksandar-Dzikic-Plej-of-Superlige-Srbije bice-los Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizan je u Čačku opravdao ulogu favorita, savladao Borac i sačuvao maksimalni skor posle četiri kola Superlige, koja se igra po ubrzanom ritmu.

Crno-beli su trijumfom ostali na vrhu tabele svoje grupe (4-0) i u subotu će imati priliku da protiv Mega Leksa "overe" prvo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Trener tima iz Humske Aleksandar Džikić čestitao je nakon utakmice pobedu svom timu.

"Nismo očekivali istu utakmicu kao iz Beograda, gde smo izdominirali. Tu je bila domaća publika, malo su se spremili da taj šok pokažu, uz miks sa nekim verovatnim opuštanjem kod mojih igrača. Sve to kad se sabere, utakmica je bila nešto rezultatski zanimljivija nego ona u Beogradu", podsetio je on na prvi međusobni duel dva tima.

"Na kraju se opet ispostavilo da iz odbrane možete da popravite relativno loš napadački dan i to je pravilo od kada postoji košarka. Nema tu nikakve filozofije. Idemo dalje, čeka nas utakmica sa Mega Leksom za tri-četiri dana, nemam pojma za koliko. Posle toga ide to, najbrža liga na svetu, polufinale i finale na dva dana", dodao je Džikić.

Objašnjavajući da u Partizanu ne smatraju da su odgovorni za dugu pauzu između kraja ABA lige i početka Superlige, šef struke crno-belih je konstatovao da je tvorce kalendara "očigledno iznenadio" uspeh Crvene zvezde Telekom u Evroligi i njen plasman u Top 16, pa Top 8 fazu.

Najavljujući kraj sezone, Džikić je ponovio navijačima šta će moći da očekuju u završnici prvenstva, koja će morati da bude okončana do 10. juna, zbog početka priprema reprezentacije za olimpijski kvalifikacioni turnir.

"Već sam rekao u najavi plej-ofa da će navijači biti uskraćeni svakog kvaliteta. Gledaće košarku na svaka dva dana, to je nešto što je novo za naše igrače. Ne samo za moje, već za sva četiri tima u polufinalu... Sve to će se odraziti na kvalitet košarke, što je vrlo normalno. Nadam se samo da se igrači neće ispovređivati", podvukao je Džikić.

Poslednje kolo grupne faze Superlige biće odigrano do 25. maja. Potom će u praktično dve nedelje biti odigrane polufinalne serije, kao i borbe za titulu i treće mesto, najniže rangirano koje će voditi u ABA ligu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC