• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović sve bliži Finiksu

Autor mondo.rs

Asistent generalnog menadžera Sansa, Pet Koneli, izneo je utiske po povratku sa Fajnal fora Evrolige.

 Bogdan Bogdanović u NBA ligi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović sa Fenerbahčeom nije uspeo da osvoji titulu prvaka Evrope, a ne može da bude ni zadovoljan svojim igrama na turniru u Berlinu.

Ličio je na sebe samo tokom produžetka polufinalne utakmice protiv Laboral Kuće, kada je sa devet poena rešio pitanje pobednika.

Međutim, vodeći ljudi Finiks Sansa, koji pomno prate Bogdanove partije otkako su ga 2014. godine izabrali na draftu, nisu toliko fokusirani na jednu ili dve važne utakmice, već na to koliko je tokom ove sezone postao bolji igrač.

"Fizički je sve jači i jači, a uz trenera Obradovića i saradnju sa drugim momcima u Fenerbahčeu mu se popravlja i osećaj za igru. Imaju zaista dobar tim i teško mi je da dočaram koliko ga je boravak u Fenerbahčeu unapredio kao igrača", rekao je za "Arizonu central" asistent generalnog menadžera Pet Koneli, koji je minulog vikenda bio na Fajnal foru Evrolige.

Kao što je ranije najavljeno, Bogdanović će po završetku plej-ofa turskog prvenstva razgovarati sa trenerom Sansa Erlom Votsonom i generalnim menadžerom Rajanom Mekdonouom, nakon čega će se definitivno znati da li će reprezentativac Srbije već u septembru "preći okean", ili će ostati u Istanbulu još jednu sezonu.

Imajući u vidu da je Željko Obradović po dolasku u Fenerbahče leta 2013. ubedio Hrvata Bojana Bogdanovića da odloži ostvarenje NBA sna za godinu dana i ode tamo kao bolji košarkaš, za očekivati je da trofejni trener pokuša isto i sa Bogdanom.

Nekadašnji bek Partizana u avgustu će napuniti 24 godine, a toliko je imao i Bojan Bogdanović kada je odlučio da pomeri transfer iz Fenera u Bruklin Netse za 2014.

Popularni Babo je u relativno slabom timu Bruklina igrao 24 minuta kao debitant i 27 minuta ove sezone, uz ukupni prosek od 10,1 poena po utakmici.

Kako sada stoje stvari, Bogdana bi u Finiksu dočekala jaka konkurencija.

Brendon Najt je plejmejker koji se transformisao u beka šutera i plaćen je 14 miliona dolara godišnje, dok se Devin Buker u debitantskoj sezoni nametnuo kao buduća zvezda tima. Svoje mesto u rotaciji traži mladi Arči Gudvin, dok veteran Pi Džej Taker, zbog kompozicije tima i svoje jake konstitucije, igra poziciju "tri", iako je po visini NBA "dvojka".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC