• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perfekcija!

Autor mondo.rs

Klivlend je postao tek četvrti tim koji je plej-of počeo s deset uzastopnih pobeda. U prva dva meča finala Istoka, Toronto je pregažen sa 50 poena razlike.

Stigli su na dve pobede od velikog finala, a i dalje nemaju poraz u plej-ofu.

Prošle sezone prvo su ostali bez Kevina Lava, a onda i Kajrija Irvinga, što ih je kasnije koštalo i titule prvaka. Ove sezone, bar na Istoku, nema ko da ih pobedi...

Deseta uzastopna pobeda Klivlend Kavalirsa u plej-ofu došla je prethodne noći za laganih 2:0 pred put u Kanadu – Toronto Reptorsi i u drugom meču u Ohaju bili su miljama daleko od pokušaja da odigraju egal meč u završnici, 108:89.

Lebron džejms ubacio je 23 poena, uz 11 skokova i 11 asistencija, što je bilo više nego dovoljno da Kavsi postanu tek četvrti tim koji je plej-of počeo sa deset uzastopnih pobeda, posle Los Anđeles Lejkersa (1989, 2001) i San Antonio Sparsa (2012).

Gosti se nisu bunili na suđenje, no bilo je očigledno da nešto ne štima kada su Reptorsi meč završili sa 31, a Kavsi sa 16 faulova. Konkretno, domaćin je izveo 37, a gost 18 penala.

Serija se sada seli u Toronto, gde će Reptorsi pokušati – ako ništa više – bar da se "upišu" za razliku od Detroit Pistonsa i Atlanta Hoksa, koji su "počišćeni" u prve dve runde. No, sasvim je izvesno da će Klivlend, sa ili bez izgubljenog meča u finalu Istoka, izboriti drugo uzastopno finale u kojem će pokušati da prekine 52 godine dug post timova iz ovog grada, koji čekaju titulu u NBA, NFL i MLB ligama.

Irving je pratio "King" Džejmsa sa 26, Lav dodao 19, pa su Reptorsi u dva meča "ubijeni u pojam" s 50 poena razlike!

"Ne mislim da smo u nekakvoj seriji. Mislim da smo dobili jednu utakmicu, a potom drugu. Idemo korak po korak. Samo se trudimo da odradimo naš posao", rekao je Džejms.

Klivlend - Toronto, druga utakmica.
Izvor: YouTube



Za razliku od prvog meča, u kom su poražni 31 poenom razlike, Reptorsi su prethodne noći uspeli koliko-toliko da se zadrže u utakmici, međutim izvesno je da u svojim redovima nemaju igrače koji bi se suprotstavili raznovrsnom timu Klivlenda, koji igra impresivno na obe strane terena. Džejms je košarkašku postavu Kavsa uporedio sa ekipama američkog fudbala...

"Igramo napad, igramo odbranu, a imamo i sjajan specijalan tim, očigledno", rekao je čovek sa 143 plej-of pobede u karijeri, dok kompletna franšiza Toronto Reptors ima 22.



Džejms je prethodne noći pretekao Šakila O'Nila na četvrtom mestu liste strelaca u plej-ofu i zaradio 15. tripl-dabl u doigravanju. On je deseti skok uhvatio na osam minuta pre kraja, ali tada je već bilo davno gotovo, jer su Kavsi serijom 16:2 završili prvo poluvreme s 20 poena razlike i nisu se osvrnuli u nastavku...

Treća utakmica je u "Air Canada" centru u noći između subote i nedelje. Kajl Lauri može da se nada da će obruči biti nešto "mekši" za njegov tim od onih u Klivlendu, gde je prethodne noći šutirao 8/28 iz igre za tankih deset poena.

Lauri u seriji sa Kavsima šutira trojke 1/15!

"Superiorno sam samouveren", odmahnuo je rukom Lauri na konstataciju da nema vere u sebe i šut.

"Promašio sam nebrojeno trojki i mislio da smo gotovi, a dobili smo neke prethodne serije. Zato se neću opterećivati ni sada. Imamo utakmicu u subotu i znam da ću biti mnogo efikasniji. Prosto rečeno..."

Demar Derozan ubacio je 22 poena, ali nije mnogo pomogao u prve dve utakmice Reptorsa u njihovoj istoriji, kada su finala Istoka u pitanju. Samo jednom pre toga Toronto je igrao polufinale....

"Ne odustajemo. Spalite nas, ali ne odustajemo. Odbijam da poverujem da je gotovo", rekao je trener Dvejn Kejsi.

Za to vreme, na drugoj strani je neizvesnih 1:1 posle mečeva u Ouklendu. Serija između Golden Stejta i Oklahoma Sitija se sada seli u Oklahomu gde će biti odigran treći i četvrti meč finala Zapada.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC