• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I zvanično, Ćurković protiv Bjekovića!

Autor mondo.rs

Radna grupa FK Partizan prihvatila inicijativu Nadzornog odbora i JSD Partizan da se za novog predsednika kluba kandiduje Ivan Ćurković.

 Zvanično: Ćurković i Bjeković kandidati u trci za predsjednika FK Partizan Izvor: MN PRESS

Ivan Ćurković u utorak će na Vanrednoj skupštini FK Partizan biti kandidat aktuelnog rukovodstva za predsednika crno-belih, kao što se i nagoveštavalo prethodnih nedelja.

Legendarni golman na čelu je Radne grupe FK Partizan od decembra 2015. i ostavke tadašnjeg predsednika Nenada Popovića.

Dva dana ranije, za prvog čoveka kluba iz Humske 1 kandidovao se nekadašnji golgeter, trener i sportski direktor Partizana, Nenad Bjeković, koga podržava opoziciona "Crno-bela familija".

"Radnoj grupi čini čast da srpskoj sportskoj javnosti podnese ovu kandidaturu našeg proslavljenog sportskog radnika, najtrofejnijeg predsednika u istoriji FK Partizan, istinske partizanove igračke legende, u godini u kojoj njegova generacija obeležava 50 godina od najvećeg uspeha FK Partizan - finala Kupa šampiona protiv Real Madrida odigranog u Briselu", stoji u zvaničnom saopštenju.

Uz podsećanje da je "nosilac francuskog ordena Legije časti, skrupulozno poštovan u svim radnim telima UEFA", za Ćurkovića se u obrazloženju kandidature kaže da je "u jednom od najosetljivijih momenata u istoriji FK Partizan, prihvatio da na raskršću klupske istorije, Partizan povede putevima slave i uspeha kojima je hodio kao bivši predsednik".

"Podsećamo svekoliku javnost da je na čelo Radne grupe gospodin Ćurković stao u momentu kada je FK Partizan zauzimao šesto mesto na tabeli Superlige, u momentu najteže unutrašnje krize i svojim dignitetom i sveukupnim sportskim kredibilitetom doprineo konsolidaciji rezultata, unutrašnje organizacije i posebno potpune autonomije sportskog sektora.

Kao plod ovakvog, sistemski odgovornog i domaćinskog ponašanja prema svojoj kući, pod rukovodstvom Ivana Ćurkovića, FK Partizan je osvojio Kup Srbije i zauzeo drugu poziciju na tabeli Superlige, uz nedvosmisleni podatak da je po broju osvojenih poena u prolećnom delu sezone, FK Partizan lider na tabeli".

Radna grupa na kraju je izrazila veru i očekivanje da će "nekada legendarna Partizanova beba još jednom povesti naš voljeni klub u trijumfalnu budućnost".

"Vetar u leđa" ovoj kandidaturi biće - za sada, nezvanična - odluka Žarka Zečevića da u novoj upravi pod vođstvom Ćurkovića prihvati funkciju potpredsednika kluba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC