• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golden Stejt gubi energiju

Autor mondo.rs

Šampion upisao najteži poraz na gostovanju Oklahomi, a Drejmond Grin potpuno "pogubio konce"

Košarkaši Oklahome iskoristili su prednost domaćeg terena i savladali aktulenog šampiona Golden Stejt u trećem meču finala plej-ofa Zapadne konferencije.

Tander je posle ubedljive pobede rezultatom 133:105 poveo 2:1 u seriji.

Voriorsi su posle boljeg starta domaćina uspeli da budu ravnopravan rival do 15. minuta meča (40:40), a onda su Rasel Vestbruk i Kevin Durent krenuli da "pričaju" na terenu.

Oklahoma
Izvor: YouTube

Oklahoma je napravila neverovatnu seriju 32:7, i na poluvremenu je imala vođstvo 72:47, čime je već tada stavila tačku na meč.

Vestrbruk i Durent ubacili su ukupno 63 poena i imali 16 skokova. Vestbruk je bio blizu "tripl-dabla" – 30 poena, 12 asistencija i soam skokova, a Durent je zabeležio 33 poena uz osam uhvaćenih lopti. On je prikazao jednu od najboljih partija u plej-ofu – šutirao je iz igre 10/15, a sa linije slobodnih bacanja pogodio je svih 12 puta.

Tander je izjednačio rekord franšize po broju postignutih poena u jednoj utakmici u plej-ofu, abila je bolja i u skokovima (52/38).

Na drugoj strani Stef Kari nije imao svoje veče. Jeste završio meč sa 24 poena, ali uz katastrofalan procenat za tri poena 3/11, uz šut iz igre 7/17 i samo tri asistencije. Uz njega jedini dvocifren učinak na meču ostvario je još samo Klej Tompson, koji je ubacio 18 poena.

"Dobili smo ono što smo zaslužili", u najkraćem je sažeo meč Stiv Ker, trener Voriorsa.

Top 5
Izvor: YouTube

Drejmond Grin, najbolji defanzivac godine, kao da nije postojao na terenu. On je za gotovo 32 minuta na terenu upisao šest pogodaka (šut iz igre 1-9), imao je četiri skoka, tri asistencije i četiri izgubljene lopte.

Pošto mu nije baš najbolje išlo sa loptom, potrudio se ipak da na drugi način skrene pažnju publike. On je u drugoj četvrtini, kada je Golden Stejt još bio "u igri", potpuno nerezonski grubo faulirao Stivena Adamsa, šutnuvši ga između nogu.

Publika je nakon veoma bolnog udarca koji je Adams primio uzvikivala "Izbaci ga!", ali je Grin objasnio posle meča da nije imao nameru da povredi rivala. Nije baš izgledao ubedljiv.

Grin
Izvor: YouTube

Četvrti meč serije na programu je u noći između utorka i srede, takođe na parketu Oklahome.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC