• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Nije moglo drugačije!

"Nismo mogli utakmicu da svedemo na mali broj poena i kontrolu tempa, gdje bi nam šanse da pobijedimo bile veće", rekao je trener Partizana.

 Vujošević: Nije moglo drugačije! Izvor: MONDO

Kao u NBA ligi!

Koliko je na utakmici Partizana i Efesa (93:92) bilo smjenjivanja ekipa u vođstvu, koliko trojki i zakucavanja, koliko tajm-auta u završnici... I na kraju solo akcija Dušana Kecmana, krunisana košem sa distance, za pobjedu crno-bijelih. Treću zaredom u Evroligi!

"Sa ekipom kakva je Efes, nije moglo drugačije. Mi koji vršimo selekciju tako da svakom igraču namijenimo određenu ulogu, u kojoj će on pronaći sebe, čudimo se svjesnom odabiru 12 skupih i talentovanih igrača, uglavnom orijentisanih na napad, koji imaju pretenziju ka glavnim ulogama. Ali eto, nekome je kvalitet važniji od atmosfere i prijateljstva", počeo je Duško Vujošević konferenciju za novinare pričom o ekipi iz Istanbula.

"Ali oni su tokom sezone podigli formu i došli ovdje da odigraju važnu utakmicu. Mi smo bili opterećeni moranjem, vidjelo se to po lošem izvođenju slobodnih bacanja".

"Odbranu nismo mogli da igramo oštrije. Kriterijum suđenja nije bio različit za dva tima, ali je onemogućavao kontakt na spoljnim pozicijama. Nismo mogli utakmicu da svedemo na mali broj poena i kontrolu tempa, gde bi nam šanse da pobedimo bile veće", istakao je Vujošević.

Prema njegovim riječima, po Kecmanovoj akciji se vidi "koliko je u košarci tanka linija između sreće i nesreće".

"Ako lopta uđe, to je pobjeda, ako ne uđe izgubio si i sve se odmah drugačije tumači".

"Čestitam igračima, bez obzira na greške koje su pravili. Zadržali smo velike šanse da odemo u Top 16, ali vidite kako igra Orlean (ubedljivo poslednji tim u grupi B), oni su četiri minuta pre kraja vodili protiv Lijetuvosa... Svaka utakmica u Evroligi je velika muka, ali kada se pobedi, rad dobija smisao i sve postaje lakše".

Duško Vujošević ređao je rečenice kao na predavanju, a kada je završio, novinarka lista "Sport" upitala ga je gde će za Novu godinu, pošto je sve u vezi utakmice već ispričao.

"Vjerujte da jedino to ne znam!"

Uslijedilo je pitanje koga smatra igračem utakmice.

"Rakočević nam je dugo bio nerješiva enigma. Smit je bio veoma dobar, mada smo ga mi razigrali... Ali igrač utakmice je onaj ko je riješio - znači Kecman".

A Marić, sa indeksom korisnosti 49?

"Ne gledam puno statistiku, tamo se trojka postignuta na 30 razlike vodi isto kao Đorđevićeva u Istanbulu. Ali Marić stvarno fantastično napreduje i daje doprinos ekipi. Nadam se da će nastaviti ovako", zaključio je strateg crno-bijelih.

Foto galeriju pobjede Partizana nad Efesom pogledajte OVDJE

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC