• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija prećutno kažnjena zbog nameštanja

Zbog navodnog nameštanja utakmice na EP Srbija i Litvanija nisu pozvane na nezvanično juniorsko prvenstvo sveta.

 Srbija prećutno kažnjena zbog nameštanja Izvor: MONDO

Srbija i Litvanija nisu pozvane na čuveni turnir "Albert Švajcer", nezvanično juniorsko prvenstvo sveta, zbog navodnog nameštanja utakmice na juniorskom Evropskom prvenstvu.

Pre nekoliko dana specijalna komisija FIBA, piše "Sportski žurnal", zaključila je da je utakmica bila nameštena i donela odluku da se takvi mečevi u slučaju žalbe ubuduće poništavaju.

"Čuo sam da je poziv navodno izostao zbog madridskog slučaja, ali nemamo nikakvu potvrdu. Pošto nema nikakvog zvaničnog zaključka, možda se prećutno došlo do odluke da nepozivanje bude kazna. Detalje svega, ipak, bolje zna Predrag Bojić, koji je zatražio objašnjenje zašto nismo na listi učesnika ovog turnira", rekao je predsednik KS Srbije Dragan Kapičić.

Generalni sekretar našeg saveza naveo je da je obavešten da je Nemac, koji je bio član Komisije na EP u Španiji, uticao da Srbija i Litvaniji ne budu pozvani na turnir u američkoj bazi u Manhajmu gde se održava nezvanično prvenstvo sveta.

"Naravno, takva vest nas je poprilično iznervirala. Medjutim, ako je to jedina posledica svega, odlučili smo da ne reagujemo", rekao je Bojić.



Srbija i Litvanija sastali su se u poslednjem kolu četvrtfinalne faze kontinentalnog šampionata u Madridu za košarkaše do 18 godina. Posle pobede Litvanaca (75:71) oformio se krug u kome su domaćini Španci bili najslabiji i nisu se plasirali u polufinale.

Predstavnici domaćina su se žalili, oglasili su se i španski ministri, pljuštale su optužbe na sve strane. Žalba, medjutim, nije usvojena i Srbi i Litvanci su prošli u završnu rundu, a "plavi" su potom pobedama na Letonijom i Grčkom stigli do zlata. FIBA Evropa naknadno je, ipak, oformila komisiju koja je trebalo da ispita ceo slučaj.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC