• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Sale je idealan trener za Bajern

Autor mondo.rs

Iskusni stručnjak ispričao zašto je izabrao baš Đorđevića za svog naslednika na klubi minhenskog tima i šta je to što ga je preporučilo kao prvog kandidata za tu funkciju

 Svetislav Pešić Zašto sam izabrao Aleksandra Đorđevića za trenera Bajerna Izvor: MN PRESS

Dok je Aleksandar Đorđević pripremao reprezentaciju Srbije za nastup na Olimpijskim igrama, iz Nemačke je (ne)očekivano stigla vest da je pronašao novi klupski angažman. Selektor Srbije će posle Rija naslediti Svetislava Pešića na mestu trenera Bajerna.

Na tu funkciju lično ga je doveo Pešić, koji je po saznanju da ga očekuje dug oporavak posle operacije kolena, insistirao da Đorđević vodi Bavarce.

"Kada mi je posle zahtevnog hirurškog zahvata saopšteno da naredna tri meseca neću moći ništa da radim, seo sam sa ljudima iz kluba i dogovorili smo se da tražimo trenera. U igri su bila trojica kandidata, a na sebe sam preuzeo da razgovaram sa Saletom. Hteo sam da čujem šta on misli o ideji da preuzme Bajern i kakvi su mu planovi. Epilog je poznat - potpisao je dvogodišnji ugovor sa Bajernom", objasnio je za "Sportski žurnal" Pešić kako je došlo do toga da Đorđević preuzme klub iz Minhena.

Izvor: MN PRESS

"ORLOVI"

Bivši selektor prati sva dešavanja u taboru reprezentacije Srbije. "Sve gledam i čuo sam se pre neki dan sa Sašom, razgovarali smo o svemu i rekao sam mu da je najvažnije da igrači budu zdravi. Momci će se aklimatizovati na uslove koji ih čekaju u Riju, samo je bitno da ne bude pehova. Već imamo problem sa Bjelicom, brine me i povreda Teodosića, jer očekivati vrhunske rezultate bez njih dvojice je veoma teško. To su dva vrhunska igrača koji prave razliku i imaju izuzetnu kreaciju. Upravo kreativnost u igri pravi razliku između timova koji osvajaju medalje i onih koji se nađu u prilici da je osvoje. Evidentno je da imamo potencijal, kontinuitet i svežinu, ekipa je mentalno izuzetno čvrsta i ima ogroman motiv i ove pripremne utakmice će mnogo značiti kada dođu ključni mečevi, pre svega u četvrtfinalu, a posle, daj Bože, i u polufinalu", rekao je Pešić i istakao da smatra da Milan mačvan može da nafoknadi izostanak Bjelice, jer je "veliki takmičar, zdrav i osveženje za reprezentaciju na poziciji krilnog centra".

Iskusni stručnjak naglasio je da Bajern preuzima pravi trener koji će moći da pokaže svoje kvalitete i gde će imati vrhunske domete.

"Odlično poznajem Sašu i znam koliko može i zna. Video sam da da je spreman za veliki izazov i da ima veliku motivaciju. Oduvek sam govorio da će biti vrhunski trener, samo kad se odluči da se maskimalno posveti tim poslu. Dugo vremena nije bio siguran da to želi, ali kada je prihvatio da bude selektor Srbije, više nisam imao dilemu", otkrio je Pešić i naglasio da će u dobro otganizovanom klubu kakav je Bajern, Đorđević moći da prikaže sav svoj potencijal.

Pešić je istakao da ima odromno poverenje u Đorđevića.

"On ima jak karakter, ima ogromno igračko iskustvo, radio je sa mnogo vrhunskih trenera i njegov trenerski potpis se jasno prepoznaje, kao i slučaju našeg državnog tima. On je inetligentan i ima sve što je potrebno da radi na vrhunbskom nivou", rekao je Pešić i naglasio da, uprkos pričama da će ostati savetnik u klubu, on to neće raditi.

"Ne želim da preuzimam bilo kakvu zvaničnu funkciju u klubu, jer želim u potpunosti da se posvetim oporavku i da ove godine sredim svoje zdravlje, a onda već sledeće idemo dalje. Ipak, želim da pomognem Saletu i to u meri koliko on proceni da mu je ta pomoć potrebna. Za Bajern i Đorđevića ću uvek biti tu", naveo je popularni Kari.

Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC