• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Radnički isplivao, Muti ispunjena želja

U dramatičnoj završnici, Radnički je uspio da pobijedi Helios i trijumfuje poslije šest poraza u posljednjih sedam kola.

 NLB: Radnički isplivao, Muti ispunjena želja Izvor: MONDO

Poslije šest poraza u posljednjih sedam kola NLB lige, trener Radničkog Miroslav Nikolić ponudio je ostavku upravi kluba.

Ipak, pred meč 13. kola sa Heliosom, dodao je da "ne želi da napušta brod koji tone" i Radnički je u petak uveče uspio da pobijedi Slovence u meču u kojem nije imao pravo na grešku!

U Jezeru, Radnički - Helios 69:66 (22:21, 14:15, 13:19, 20:11).

Kragujevčani su prvi krug takmičenja na debiju u NLB ligi završili sa pet pobjeda, što je bila želja trenera Nikolića.

Meč u Kragujevcu riješen je u posljednjim sekundama, nakon što je Amerikanac iz redova Heliosa pogodio dva slobodna bacanja i smanjio na 67:66, a Nikolić morao da pozove tajm-aut. Ipak, do zamišljene akcije nije moglo da dođe, jer su Slovenci odmah napravili faul nad Rusom Aleksejom Kotiševskim, koji je bio precizan i vratio svom timu tri poena prednosti (69:66).

Istu taktiku u odbrani primijenili su tada Kragujevčani i malo preostalog vremena za napad Heliosa presjekli novim faulom. Vukašim Aleksić poslao je Jurea Močnika na penal liniju, a on odatle nije pogodio nijedno bacanje, poslije čega je meč bio riješen...

U 29. minutu, košem Želimira Zagorca Helios je došao u vođstvo od 55:49 i djelovalo je tada da se Radničkom sprema novi kolaps na domaćem terenu, ali su Slobodan Vuksanović i ostali odbili da ponovo svoj parket napuste pognute glave i rezultatom 20:11 u posljednjoj četvrtini našli izlaz iz teške situacije.

Kada je Radnički u prvih pet kola pobijedio Hemofarm, Zadar i Crvenu zvezdu, trener Nikolić je upozorio da će u borbi za opstanak biti potrebnije pobjede nad timovima iz donjeg doma, kakav je Helios. U međuvremenu, Radnički je gubio od Bosne, Zagreba, Budućnosti, Širokog i ti porazi doveli su u pitanje ostanak trenera pred meč sa Heliosom, ali izgleda da će Kragujevčani duel 14. kola sa Hemofarmom u utorak dočekati u znatno boljem raspoloženju.

Poslije mečeva u utorak, u NLB ligi nastupiće kraća pauza, do 9. janauara.

RADNIČKI: Aleksić 9, Brkić 7, 9 sk, Milosavljević 11, 6 sk, Kotiševski 9, Vuksanović 25, Kljajević 5, Čakarević, Šepa 1, Veljović, Pantić, Urazmanov, Mijatović 2.

REZULTATI I PAROVI 13. KOLA:

Radnički - Helios

U subotu:

Zagreb - Zadar (16.30)
Olimpija - Hemofarm (18.00)
Budućnost - FMP (19.00)
Crvena zvezda - Bosna (19.30)

U nedjelju:

Cedevita - Cibona (18.00)
Široki - Partizan (19.30)

TABELA: Cibona 10-2, Olimpija 9-3, Zagreb 8-4, Zadar 7-4, Hemofarm 7-4, Partizan 7-4, Budućnost 6-6, Radnički 5-8, Crvena zvezda 5-7, Široki 5-7, Cedevita 5-7, Helios 3-10, FMP 4-7, Bosna 2-10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC