• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri pokazali silu: Razlaz slavnih Argentinaca

Autor mondo.rs

Još jedno četvrtfinale bez uzbuđenja. SAD mirno zakazao meč sa Španijom i označio rastanak preostalih članova čuvene šampionske klase.


Australija je razbila Litvaniju, Španci su rutinski i ubedljivo savladali Francuze, a Amerika još lakše ušla među četiri.

Ekipa Majka Kžiževskog "zapela" je u prvom poluvremenu i već do pauze stavila tačku na ishod utakmice. U nastavku su u centru pažnje bili navijači Argentine, koji su se delirijumom na tribinama oprostili od članova generacije koja im je donela mnogo radosti.

SAD - ARGENTINA 105:78 (25:21, 31:19, 31:21, 28:17)

Doduše, Latinoamerikanci su bolje počeli. Vodili su u osmom minutu 21:16, ali je od tog momenta pa do poluvremena uspostavljena apsolutna dominacija favorita, predvođenog razgoropađenim Kevinom Durentom.

"Kej-Di" ubacio je do pauze 18 poena (4/6 za tri), a do kraja treće deonice čak 27 i na toj cifri je i stao.

U američkom timu, na putu ka polufinalu sa ravnopravnijom Španijom, odlične mečeve odigrali su i Pol Džordž, Demarkus Kazins i Kajri Irving. Međutim, ovacije su nakon meča pripale Argentincima.



Ovaj četvrtfinalni poraz označio je definitivni rastanak generacije koja je osvojila brojne medalje i 2002. u Indijanapolisu nanela prvi poraz američkom timu kompletno sastavljenom od NBA košarkaša.

Manu Đinobili (39), Luis Skola (36), Andres Noćioni (37) i Karlos Delfino (34) činili su argentinsku ekipu koja je u poslednjih 15 godina donela svojoj naciji ogromne radosti, kao što su olimpijsko zlato iz Atine, olimpijska bronza iz Pekinga, srebro sa Svetskog prvenstva u Indijanapolisu, titule prvenstava Amerike 2001. i 2011...

Sva četvorica večeras su izvesno stavila tačku na reprezentativne karijere.

Dok su tribine ječale, Amerikanci su se iznenađeni okretali oko sebe da vide šta se događa. Za to vreme, Argentinci u gledalištu klicali su svojim herojima, koje su ispratili kao šampione, što oni i jesu.

Manu Đinobili dobio je poseban aplauz na svom oproštaju od reprezentacije, koji je večeras doživeo i njegov saigrač iz San Antonija, podjednako legendarni Toni Parker.

Veče ubedljivih pobeda i oproštaja legendi.

SAD
: Batler 7 (6 as), Durent 27 (7/9 za tri, 7 sk, 6 as), Džordan 2, Lauri 5 (6 sk), Barns 3, Derouzan 6, Irving 11, Tompson 4 (0/6 za tri), Kazins 15, Džordž 17 (1/5 za tri, 8 sk), Grin 1, Entoni 7.

ARGENTINA: Skola 15 (10 sk), Đinobili 14 (2/7 za tri, 7 as), Kampaco 13 (9 as, 4 ukr), Laprovitola 5, Brusino 2, Delfino 3, Delija, Noćioni 12, Dek 2, Mainoldi 2, Garino 8, Akunja 2.

Raspored četvrtfinala (utorak):

Australija - Litvanija 90:64
Španija - Francuska 92:67
SAD - Argentina 105:78
Srbija - Hrvatska 3.15

Parovi polufinala: Španija - SAD, Australija - Srbija/Hrvatska

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC