• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Sudije su odlučile pobednika

Autor mondo.rs

Selektor Hrvatske smatra da je njegov tim meč od Srbije izgubio zbog loše igre u trećoj četvrtini i dve odluke arbitara u finišu. On se posle poraza oprostio od klupe "kockastih"

 Aleksandar Petrović o porazu Hrvatske od Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije pobedili su Hrvatsku u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju u penal završnici (86:83) i izborili plasman u polufinale.

Hrvatski selektor Aleksandar Petrović odmah posle poraza izjavio je da završava posao na klupi reprezentacije, a potom je ocenio da su loš početak treće četvrtine i sudije odlučile pobednika na tom meču.

"Presudio je početak treće četvrtine, tih prvih pet minuta u koje smo ušli bez plejmakera, jer je Ukić ima tri lične greške. Jednostavno dogodilo se da Bilan mora prenositi loptu i usledile su greške. Sve ostalo je istorija", prvo je saopštio posle poraza Petrović, a potom dodao:

"U poslednjih 30 sekundi sudije su donele dve odluke koje su direktno odlučile pobednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad Raduljicom i nesportskoj ličnoj Jokića koja nije svirana, a to su četiri bacanja za nas i pobeda. Čestitam Srbiji na pobedi, ali mislim da bi i mi imali šanse u polufinalu protiv Australije", prenosi Index.hr izjavu Petrovića.

On je dodao da su imali mnogo problema sa agresivnom spoljnom linijom Srbije, ali dok su uspeli da pronađu pravo rešenje rival je uspeo da se rezultatski "odlepi".

"Mačvan nam je zabio sedam koševa, ne kao koncepcijski rizik, nego kao produkt grešaka. Dobili smo prvo poluvreme sa šest razlike. Treći Ukićev prekršaj naterao me je da krenem s visokom postavom, odnosnospoljnim igračima bez pleja, kako bi Roka sačuvao za završnicu i to je rezultiralo sa pet minuta crnila, što nas je koštalo bitke za medalje".

On je pokušao da zaokruži priču u Riju, ali opet "prozivkom" na račun sudija.

"Završen je sjajan ciklus, sjajna dva i po meseca, i zahvaljujem igračima. Šteta, da je bilo malo više korektnosti u poslednjih tridesetak sekundi u dve sudijske odluke, šteta što je ostala ta mrlja... Momcima sam rekao da su napravili sjajan posao i poručio im da dignu glave i nastave", rekao je Petrović.

On smatra da je na Olimpijskim igrama Hrvatska uradila dobar posao.

"Bez obzira na sve, ponosni smo na naš nastup u Riju. I sada stojim pri mišljenju, da uprkos deficitu igrača, nisam pogrešio jer nisam širio ekipu nakon kvalifikacionog turnira u Torinu gde smo izborili nastup u Riju. Ovde su igrali samo oni koji zaslužuju".

Petrović je rekao i da napušta mesto selektora Hrvatske, jer je dogovor bio da sedi na klupi samo na Olimpijskim igrama.

"Dogovor je bio samo za ovaj ciklus. Sada nije ni vreme ni mjesto da se razgovara o meni, ne želim o tome. Onaj koji dolazi posle mene imaće dobre temelje, sledi nam EP i hrvatska košarka se vraća", naglasio je Aleksandar Petrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC