• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Džaba Kobiju 35 poena kad igra protiv Lebrona

U Božićnim derbijima pobijedili gosti - Klivlend u Los Anđelesu 102:87, a Orlando u Bostonu 86:77.

 NBA: Džaba Kobiju 35 poena kad igra protiv Lebrona Izvor: MONDO

Klivlend je rasturio Lejkerse u Stejpls centru - 102:87 (19:23, 23:28, 17:25, 28:26). Još u prvom poluvremenu stekao je prednost od 20 poena razlike, pa iako je domaćin uspio da smanji "minus" na devet na poluvremenu (42:51), Lebron Džejms i društvo su u nastavku ponovo postavili stvari na svoje mjesto.

Gosti su u svim segmentima bili bolji rival, a kako se utakmica bližila kraju, kada je već postalo jasno da nemoćni domaćini nemaju šanse da izbjegnu peti poraz u sezoni, počeli su da "rade živci". Kobi Brajant je dobio tehničku grešku zbog burne reakcije na sudijsku odluku, gledaoci su bacali različite predmete na parket...

U duelu dvojice najboljih košarkaša današnjice, Kobi Brajant je imao bolji učinak, ali se Lebron Džejms sedmi put radovao poslije međusobnog okršaja (pet puta gubio), od čega treći put u posljednja četiri gostovanja u Los Anđelesu.

Brajant je očajno počeo meč, ali je, kako je vrijeme odmicao popravljao procenat šuta da bi na kraju stigao do "kote 35". Međutim, to nije bilo dovoljno da Lejkersi izbjegnu ubjedljiv poraz.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Mo Vilijams, sa 28 poena, uz sedam asistencija i šest skokova. Džejms je ubacio 26, uz devet asistencija i četiri skoka. Gosti su imali znatno veću pomoć sa klupe, naročito u raspoloženom Džamariju Munu (13 poena).

Lejkersi sada imaju skor 23-5, koliko i Boston, zahvaljujći uspjehu u Orlandu, koji je četvrti tim lige (22-8), odmah iza Klivlenda (23-8).

Seltiksi su u Orlandu imali čak 20 izgubljenih lopti, najviše u sezoni, ali su uprkos tome su popravili učinak na gostovanjima na 13-1, ubjedljivo najbolji u NBA ligi. Sve zahvaljujuči snažnoj odbrani.

U prvoj četvrtini Vins Karter i Mikael Pjetrus dali su svih 19 poena za Orlando, koji je u drugoj dionici dao samo osam poena!

Karter je na kraju bio najefikasniji na parketu (27 poena), ali je učinak Redžona Ronda kod Bostona (17 poena, 13 skokova, 8 asistencija) imao mnogo veći značaj na ishod meča - 77:86 (19:18, 8:20, 26:23, 24:25).

Rezultati:

Njujork - Majami 87:93

Boston - Orlando 77:86

LA Lejkers - Klivlend 87:102

Finiks - LA Klipers 124:93

Portland - Denver 107:96

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC