• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan hvata zalet: Andrić pogađao, Bešiktaš pao

Autor mondo.rs

Novi kapiten predvodio crno-bele u trijumfu nad kvalitetnim turskim sastavom - 83:77.

 Partizan hvata zalet: Andrić pogađao, Bešiktaš pao Izvor: MONDO


Navijači Partizana pristojno su ispunili Halu sportova "Ranko Žeravica" i nakon ogledane utakmice poneli kući dobar utisak novom izgledu svog tima.

Ekipa Aleksandra Džikića savladala je u petak, pred više od 500 gledalaca, renomiranog protivnika iz Turske - rivala sa kojim će se sresti i u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona.

PARTIZAN - BEŠIKTAŠ 83:77

Crno-beli su odlično "otvorili" utakmicu, poveli u 15. minutu i 19 poena prednosti (36:17), ali su gosti u nastavak ušli sa čvršćom odbranom i sa boljom fizičkom reakcijom od domaćina.

Do kraja treće četvrtine Bešiktaš je prišao na samo poen zaostatka (60:59), ali je u tom trenutku u prvi plan stupio večeras najistaknutiji igrač - Mihajlo Andrić, strelac pet važnih trojki.

Izvor: MONDO



Novi kapiten domaćina odbio je u poslednjoj četvrtini napade protivnika pogodivši dva šuta van 6,75, a potom je još jednim košem iz daljine i "prelomio" meč, uz asistenciju Vila Hečera, strelca takođe važne trojke u 37. minutu (za 78:69).

Za Partizan ni večeras nije igrao novajlija Frenk Robinson, kao ni Adin Vrabac, koji sa reprezentacijom BiH igra kvalifikacije za Eurobasket 2017. Sa druge strane, značajnu minutažu dobili su Stefan Pot, plejmejker crno-belih bez ugovora, kao i novajlija na poziciji "pet" Uroš Luković.

Ekipa Ufuka Saridže, za koju je na Novom Beogradu debitovao i reprezentativac Srbije Vladimir Štimac, izuzetno je naljutila svog trenera lako primljenim košem devet sekundi pre kraja, pri rezultatu 81:77. Turski trener zatražio je tajm-aut nakon "puklog" presinga po celom terenu i očitao lekciju timu, dok su se navijači već podizali sa sedišta.

Na kraju utakmice, odigrane u praktično takmičarskom ambijentu, publika je nagradila aplauzom igrače oba sastava, a sa crno-belim košarkašima je i zapevala pre odlaska iz dvorane.

PARTIZAN: Majstorović 14, Birčević 14, Luković 4, Hečer 7, Karahodžić 8, Ratkovica 9, Tanasković 2, Pejić 3, Pot 2, Andrić 20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC