• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Mornar će mnoge iznenaditi

Autor mondo.me

Košarkaškoj euforiji u kojoj se u Baru iščekuje početak sezone u ABA ligi doprineo je i Nemanja Krstić, bivši reprezentativac Srbije koji je letos pojačao redove Mornara.

 Mornar Bar Intervju sa Nemanjom Krstićem Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša Starog kontinenta lani je, u dresu Igokee, kuburio sa povredama pa će u novoj sezoni pokušati da dostigne formu koja ga je 2013. godine dovela na Eurobasket u Sloveniji.

Dolazak u Bar je u tom smislu, izazov za mladog košarkaša od kojeg se, u Mornaru to ne skrivaju, očekuje da bude jedna od glavnih karika u dostizanju statusa stabilnog abaligaša.

"Povrede su dosta uticale da karijera ne ide putem koji sam zamišljao da će ići, ali to je tako u sportu i svi sportisti povremeno imaju s tim problema. Jednostavno, moramo s tim da se nosimo što najbolje možemo. Ovde sam došao da budem maksimalno profesionalan, da dam sve od sebe i nadam se da ću ove sezone zablistati u punom sjaju i tako pomoći klubu da ostvari ciljeve koje je zacrtao", kaže Krstić na početku razgovora za MONDO.

Krilni bek Mornara priznaje da je iznenađen uslovima koje je zatekao u novopečenom abaligašu.

"Od sale ta trening, pa do svih ostalih detalja, uslovi za rad i igru u Mornaru su vrhunski i to me je prijatno iznenadilo. Na tom planu, košarkaš Mornara zbilja može da se opusti i skoncentriše samo na košarku. Sve je na visokom profesionalnom nivou, ovo je izvanredan ambijent za napredovanje u karijeri", ističe Krstić.

Dvadesettrogodišnji košarkaš dodaje da je za njega poseban izazov da zaigra u klubu koji prvi put nastupa u ABA ligi.

"ABA je odlično takmičenje, sjajno iskustvo za svakog košarkaša jer se obilaze najveći gradovi i najepše dvorane nekadašnje Jugoslavije. Ali, reč je o specifičnom takmičenju u kojem i najbolji timovi mogu da imaju problema sa ekipama sa sredine tabele ili čak onima koje se bore za opstanak. Ta neizvesnost u većini utakmica daje takmičarsku draž pa verujem da će Barani posebno uživati u predstavama koje ih očekuju narednih osam meseci. Mornar će, uveren sam, mnoge iznenaditi a siguran sam da će naša publika uživati u dobroj košarci", kaže 205 cm visoki bek Mornara.

Krstić je letos prvi put video najveći crnogorski primorski grad i ne skriva da oduševljenje onim što je zatekao.

"Ovog leta sam prvi put u životu došao u Bar. Nisam baš znao šta mogu da očekujem, iako su mi rođaci koji su ovde često dolazili rekli da je grad veoma lep. Iskreno, prijatno sam se iznenadio i zapravo grad je još lepši nego što su mi pričali. Ima morsku toplinu dobro upakovanu sa lepom urbanošću, grad je čist, sređen, sunčan... Odličan utisak na mene su ostavili i Barani koji su neočekivano vedri i pozitivni", zaključio je Krstić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC