• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulaomerović: Odbrana ključ pobjede nad Rusima

Autori mondo.ba Autori Agencije

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu uveče će igrati odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine u tuzlanskom "Mejdanu".

Protivnik u Grupi C je do sada nepobijeđena Rusija, koja je "zmajeve" na startu kvalifikacija u Permu, 31. avgusta, potukla do nogu (83:54).

POVEZANE VIJESTI

Ukoliko izabranici Damira Mulaomerovića pobijede Rusiju, onda će u narednoj utakmici protiv Šveđana u gostima (14. septembra) tražiti vizu za evropsko prvenstvo. Poraz bi ugasio nade selekcije BiH da će se naći na smotri najboljih reprezentacija "Starog kontinenta".

Zanimanje za utakmicu je veliko, ulaznica odavno nema, a ljudi iz KS BiH nastoje doštampati manji kontingent ulaznica da bi zadovoljili bar donekle brojne zahtjeva iz zemlje i inostranstva.

"Rusi su pokazali koliko su dobri, ali vjerujem da uz maksimalni angažman i uz podršku publike u 'Mejdanu' možemo doći do pobjede i da u posljednjoj utakmici protiv Švedske odlučujemo o svojoj sudbini", rekao je centar BiH Elmedin Kikanović.

Selektor Mulaomerović u reprezentaciju BiH je uveo nekoliko mladih igrača i to se isplatilo. Osim Džanana Muse, sjajan dojam protiv Švedske u Sarajevu ostavio je Adin Vrabac.

"Na treninzima smo nastojali ispraviti neke manjkavosti i vjerujem da jesmo. Protiv Rusije mogu obećati da ćemo ostaviti srce na parketu i uz pomoć publike doći do bitne pobjede", naglasio je Vrabac.

Minulih dana Vrabac je imao problema zbog povrede aduktora, Milan Milošević se žalio na bolove u leđima, dok je zdravstvenih tegoba imao i Miralem Halilović.

"Nadam se da će svi biti spremni za utakmicu. Znamo sve o Rusima, kao i oni o nama. Ključ pobjede leži u dobroj odbrani, kako individualnoj, tako i timskoj. Moramo biti skoncentrisani svih 40 minuta. Da ponovimo dobru igru iz prvog poluvremena u Permu, a da zaboravimo loših 20 minuta iz drugog dijela susreta u Rusiji", rekao je Mulaomerović.

Najavio je napadačku igru, potencirajući kako u Permu nije igrao Mirza Teletović, a u "Mejdanu" će biti jedan od naših aduta.

"Ovo je moj debi u 'Mejdanu' u ulozi selektora reprezentacije i zbog toga me trese pozitivna trema. Ali, ja sam najbolji u ovakvim kriznim situacijama. Svi mi, a posebno igrači, sanjamo o jednoj ovakvoj utakmici. Daćemo sve od sebe da važnan susret završimo pozitivno i sačuvamo nepobjedivost 'Mejdana'", podvukao je Mulaomerović.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Rusija igra se večeras od 20.15 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC