• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija kandidat za organizaciju Mundobasketa!

Autor mondo.rs

Viceprvak Olimpijskih igara i Sveta, Srbija, želi organizaciju Mundobasketa 2023. godine. Kao i Eurobasketa u ženskoj konkurenciji 2019. godine.

 Srbija želi organizaciju Mundobasketa 2023 Izvor: MN PRESS

Lepe vesti iz košarke!

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije (KSS) danas je doneo odluku da se Srbija kandiduje za organizaciju Svetskog prvenstva 2023. godine i Evropskog prvenstva za žene 2019!

Naša zemlja koja je aktuelni viceprvak Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva u muškoj konkurenciji tako će pokušati da osvoji kandidaturu za Mundobasket koji se igra za sedam godina, a za sada su nezvanično zainteresovani i Katar, Turska, Filipini, Rusija i Izrael.

MUNDOBASKET 2019

Organizaciju narednog Svetskog prvenstva dobija je Kina. Ono će se održati 2019. godine, dok je ono za 2023. godinu predviđeno da se odigra između 11. septembra i 12. oktobra.

UO je odlučio da Košarkaškom savezu Slovenije uputi predlog da sa KSS zajednički konkuriše za organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2019. godine - pri čemu bi se takmičenje po grupama odvijalo u dve države, a sama završnica i borbe za medalje u Beogradu.

Na sednici UO KSS poseban akcenat stavljen je i na sjajne rezultate u basketu tri na tri.

"KSS je basket 3 na 3 kvalitetno razvio u poslednjih godinu i po dana. Srbija je u tom periodu napredovala na svetskoj FIBA rang listi od 13. do prve pozicije. Prvi put je održano i prvenstvo Srbije koje je obuhvatalo 29 turnira širom zemlje. Uz to, pored seniorske 3 na 3 reprezentacije, Srbija je nedavno prvi put u istoriji učestvovala i na Evropskom prvenstvu sa ženskom i juniorskom reprezentacijom", navodi se u saopštenju na sajtu KSS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC