• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: FMP prokockao brejk, Hemofarm rutinski

Pankracije Barać ukrotio je "pantere" i doveo Zadrane na korak od plasmana na fajnal-for NLB lige.

 NLB: FMP prokockao brejk, Hemofarm rutinski  Izvor: MONDO

FMP je posle produžetka poražen u Zadru 95:91, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici plej-ofa.

Za razliku od Zadra, Hemofarm je lagano materijalizovao prednost domaćeg terena u prvom četvrtfinalnom duelu. Vrščani su ubedljivo savladali Budućnost 87:71 (28:16, 16:19, 17:20, 26:16)

"Panteri" su bili na pragu brejka u "Jazinama", imali su tri poena prednosti u finišu regularnog dela, a onda neshvatljivo dozvolili Baraću da šutne trojku i pogotkom uz zvuk sirene donese svom timu priliku da se "izvadi" u dodatnih pet minuta - 82:82 (17:17, 26:24, 20:22, 19:19).

Da su Dragan Labović, Nemanja Protić i Predrag Samardžijski, umesto po jednog, pogodili po dva penala u poslednjem minutu, Zadranima ništa ne bi pomoglo, pa ni Barać, koji je na ovom meču prevalio put od junaka do tragičara i nazad.

Barać, na čijem kontu na kraju je bilo upisano impresivnih 39 poena, u poslednjem minutu promašio je tri slobodna bacanja i prodao dve lopte, pre nego što je realizovao dva uzastopna napada svog tima kojima je izboren produžetak.

U dodatnih pet minuta Zadar je iskoristio momentum i praktično već na startu sa dve trojke Baraća dokusurio psihološki načete "pantere", a zatim sa linije penala, zahvaljujući Koriju Brueru, rutinski održao prednost do kraja.

Uz Baraća, još samo Gečevski sa 26 poena i Bruer sa 11 bili su dvocifreni u domaćem timu, u kojem se svega šest igrača upisalo u strelce. Na drugoj strani Zoran Erceg je nanizao 27 poena (za dva 5/8, za tri 3/3) i sedam skokova, Labović je postigao 21 poen, a Samardžijski 10.

Vrščani su i treći put ove sezone na svom parketu ubedljvo nadigrali Budućnost. Prvu deonicu izabranici novog trenera Vlade Vukoičića završili su sa 12 poena viška, da bi već u 11. minutu stigli do velikih plus 15 - 33:18.

Do kraja susreta Hemofarm nijednog trenutka nije doveo u pitanje pobedu. Iako je Budućnost u nekoliko navrata agresivnom odbranom pritiskala mladi tim iz Vršča, organizatori igre "narandžastih" i Amerikanac Roul Maršal imali su rešenja za sve zamke trenera Dejana Radonjića. Utakmicu su rutinski domaći košarkaši priveli kraju i stigli na pola puta da posle šesnaestine finala ULEB kupa ponovo eliminišu Budućnost.

Maršal je bio najefikasniji akter susreta sa 25 poena, a zabeležio je i šest asistencija i četiri skoka. Nebojša Joksimović i Boris Savović postigli su po 15 poena. U crnogorskom timu Nemanja Gordić je ubacio 24 poena, a Vladimir Micov 12.

U drugim utakmicama četvrtfinalnih serija, koje se igraju do dve pobede, FMP u četvrtak od 18 sati u Železniku dočekuje Zadar, dok se dva sata kasnije u "Morači" sastaju Budućnost i Hemofarm. Eventualne treće utakmica igraće se u subotu u Zadru i Vršcu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC