• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv Zvezde najteže, a Partizana najslađe

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Luka Babić košarkaš Cedevite za MONDO govorio o dosadašnjem toku lige, poziciji u timu te protiv koga mu je najteže bilo igrati u karijeri.

 Luka Babić Najteže igrati protiv Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Splićanin na privremenom radu u Zagrebu Luka Babić jedan je od najkomletnijih igrača u ABA ligi.

Već četiri godine član je najbogatijeg kluba u Hrvatskoj Cedevite.

Njegova prirodna pozicija na trenu je krilo (visok 201. centimetar) , međutim nije rijedak slučaj da ga treneri (kao selektor Aco Petrović ) koriste na poziciji plejmekera. U napadu može pokriti tri pozicije, ali što je mnogo bitno i u odbrani .

“ Mislim da sam igrač koji može dosta toga na terenu. Malo mi je nedostajalo samopouzdanja prije. Stvarno kad imaš i dobre igrače pored sebe puno je lakše igrati. Kad imaš nekog da te rastereti , onda je lako dobro igrati”, rekao je na početku razgovora za MONDO Luka Babić.

Ove sezone u ABA ligi prosječno postiže 11 poena, uz tri skoka i četiri asistencije. Njegova ekipa nije najbolje startovala i desili su se rezovi. Skoti Hopson je dobio otkaz, dok su Dejvid Stokton i Duje Dukan prekomandovani u “B” tim Cedevite.

Doveden je Pjer Džekson i Marko Tomas. Uslijedili su trijumfi protiv MZT-a u Evrokupu i Igokee u ABA ligi.

“ Mislim da smo dobili jednog pravog igrača, mislim na Marka Tomasa i sjajnog plejmekera Pjera Džeksona, koji je jak na lopti. Mislim da smo pogodili s tim pojačanjima i da je ovo početak jedne dobre serije Cedevite. Ovo je jedan put kako trebamo dalje i nadam se da ćemo nastaviti sa pobjedama. Puno ja lakše igrati uz igrače, koji mogu da te razigraju, da ti asistira. Kada cijelu ekipu razigra. Mislim da smo talentovana ekipa i da imamo kvalitet. Samo nam je mislim trebao vođa na terenu”.

...
Izvor: YouTube

Babić, koji je karijeru počeo u Splitu, za koji je igrao četiri godine, kaže da mu je najteže igrati protiv Zvezdine odbrane ( ove sezone u meču protiv crveno- bijelih nije postigao poen) , dok je najveće zadovoljstvo bilo pobijediti Partizan.

“ Protiv Zvezde je sigurno najteže igrati. Sigurno imaju odbranu kakvu malo ko ima u Evropi i teško je zaista igrati protiv njihovih bekova. Da bi nešto protiv njih napravili stvarno se morate dobro pripremiti. Igrati timsku igru bez izgubljenih lopti, morate pametno igrati tako da mislim da su oni nekako najizazovniji za igrati. Prije je bilo teško igrati i protiv Partizana, ali zadnjih godina mnogo je teže protiv Zvezde. Ona trojka Nolana Smita u Areni u polufinalu ABA lige je bila neka prekretnica za Partiizan da krenu dole. Nadam se da će se Partizan vratiti na bolje dane. Potrebno je to košarci i ovoj ligi”, kaže Babić.

Babić je bio član reprezentacije Hrvatske, koja je na proteklim Olimpijskim igrama dogurala do četvrtfinala. U borbi za polufinale ispali su od Srbije.

“ Mislim da se napokon dogodila jedna prava “hemija”. I na klupi i na terenu disali smo kao jedan. Mislim da je to ono što je našoj repreeznatcii prije svega trebalo. I prije smo imali dobre košarkaše , ali to se jednostavno trebalo sve poklopiti”.

Babić je u dosadašnjoj karijeri osvojio tri titule šampiona Hrvatske sa Cedevitom i tri Kupa.

Sa juniorskom reprezentacijom osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu 2009. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC