• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomas: Partizan je uvek favorit kod kuće

Autor mondo.rs

Cedevita dolazi u Beograd po prvu pobedu nad crno-belima, kada je reč o mečevima ligaškog dela.

 KK Partizan KK Cedevita Izvor: MN PRESS

Partizan i Cedevita u subotu od 21 čas u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju za Top 4 plasman na tabeli ABA lige, a gosti iz Zagreba i za prekid neslavne tradicije.

Naime, Cedevita od ulaska u regionalno takmičenje 2009. godine, nikada nije pobedila crno-bele na njihovom parketu!

Nolan Smit jeste šokirao Partizan na Fajnal foru 2014. godine, košem uz zvuk sirene, ali ta utakmica je bila specifična zbog "nokaut" karaktera, a i zato što Partizan formalno nije bio domaćin.

Kada su u pitanju borbe za bodove u ABA ligi, skor Partizana i Cedevite u Beogradu je 7:0, uključujući februarskih 82:61, koji su "sokiće" koštali prednosti domaćeg terena u polufinalnoj plej-of seriji protiv Crvene zvezde.

"Partizan je ozbiljna ekipa. Igraju kod kuće, a sigurno je da su oni protiv bilo koga favoriti kada igraju kod kuće. Mladi su, ali imaju dva-tri iskusna igrača i dobrog trenera, a imaće i podršku navijača, kao i uvek. Sigurno će nam biti teško, ali mi se dižemo, igramo sve bolje i nadamo se pobedi", izjavio je povratnik u klub, iskusni Marko Tomas.

On je pojačao Cedevitu nakon poraza od Krke u Zagrebu (82:83), krajem prošlog meseca. U istom tom "talasu" raskinuti su ugovori sa Amerikancima Hopsonom i Stoktonom, a koji dan pre Tomasa doveden je plejmejker (i odličan strelac) Pjer Džekson i ekipa od tada igra kao preporođena.

Pobeđeni su Igokea i Mornar u ABA ligi, ukupnom razlikom od 41 poena, a u Evrokupu Nižnji Novgorod 92:77, uprkos zaostatku od 17 poena.


"Uhvatili smo neku seriju pobeda, ali ima tu još dosta posla. Moramo da imamo više kontinuiteta u igri, prvenstveno u odbrani, a samim tim će i napad biti još bolji i tečniji", ističe trener Veljko Mršić.

Njegov tim u Beograd stiže sa skorom 5-3, dok su Partizan i Cibona na 6-2.

"Naredna
utakmica je jako važna za obe ekipe. Poslednjih godina ih u ligi nismo pobeđivali u Beogradu i idemo da pokušamo da prekinemo taj niz".

CEDEVITA: Džekson, Babić, Tomas, Arapović, Bilan (prva petorka), Džejms, Krušlin, Musa, Žganec, Begić, Katić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC